Obavijesti

Lifestyle

Komentari 54

Recept za tradicionalnu sarmu: Jelo od kupusa i mljevenog mesa neizostavan je obrok zime

Recept za tradicionalnu sarmu: Jelo od kupusa i mljevenog mesa neizostavan je obrok zime
3

Početak nove godine rijetko tko može zamisliti bez sarme. Jelo koje nas mirisima i okusima vraća u djetinjstvo, u zagrljaj našim bakama; možete pripremiti po ovom starom receptu

I ova zima nezamisliva je bez starog omiljenog jela na stolu. Iskoristite preostale hladne dane pred vama i napravite neodoljivi starinski obrok, spremite sarme po tradicionalnom receptu i razveselite vaše ukućane. Okus kiselog zelja u koje ste zamotali prefino mljeveno meso zasigurno će ugrijati i zadovoljiti sva, pa i ona najzahtjevnija nepca. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Suzy Josipović Redžepagić VIDEO
Govedina i povrće iz protvana: Fino jelo za hladne zimske dane
Govedina i povrće iz protvana: Fino jelo za hladne zimske dane
  • Sastojci: 200 g mljevene svinjetine, 700 g mljevene junetine, 2 glave kiselog kupusa, 150 g slanine, 1 jaje, 2 glave luka, 2 češnja češnjaka, 1 šalica riže, 2 klinčića po želji, 2 žlice masti, 1/2 šalice mineralne vode, sol, papar
  • Priprema: Narežite slaninu i luk na sitnije komadiće. Potom ih propirjajte na masti. Mljeveno meso pomiješajte, ubacite u smjesu slaninu koju ste pirjali, jaja i začine. Dobro izmiješajte smjesu, ulijte mineralnu vodu i na kraju uspite rižu i ostavite mješavinu da odstoji. Kupus operite, očistite i odrežite zadebljale dijelove. U svaki list stavite žlicu smjese i zamotajte ga. Na ulju, odnosno masti, složite vaše sarme, jednu do druge. Između redova stavite suho meso po izboru ili slaninu, a možete ubaciti i klinčiće ako volite. Ulijte toplu vodu, poklopite i kuhajte dva do tri sata na laganoj vatri. Pazite na vodu, koju ćete dodavati po potrebi, kada je ponestane. Ne zaboravite protresti lonac, s vremena na vrijeme. Dobar tek!
Ideje što napraviti od ostataka mesa, priloga i kolača te kako ih pravilno čuvati na hladnom
Ideje što napraviti od ostataka mesa, priloga i kolača te kako ih pravilno čuvati na hladnom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 54
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
ANKETA Koliko se danas treba staviti u kuvertu za mladence?
STIGLA SEZONA SVADBI

ANKETA Koliko se danas treba staviti u kuvertu za mladence?

Stolice su sve skuplje, a plaće mnogima nisu rasle. Običaj je da se 'pokrije' stolica i ostavi nešto za mladence. Ipak, mnogi smatraju da je došlo vrijeme kada je odlazak na svadbu postao luksuz