
Uskršnji ručak nije kompletan bez skršnje pince: Ako se još niste do kraja izvještili u njenoj pripremi, donosimo recept za pincu koja će vam sigurno uspjeti i zadiviti ukućane
Lifestyle
Komentari 2Uskršnji ručak nije kompletan bez skršnje pince: Ako se još niste do kraja izvještili u njenoj pripremi, donosimo recept za pincu koja će vam sigurno uspjeti i zadiviti ukućane
Pinca je nezaobilazni dio tradicionalnog uskršnjeg ručka, koji nas osvaja i mirisom i okusom. Za pripremu je potrebno malo strpljenja, no kad je jednom narežete i ponudite ukućanima, vidjet ćete da se trud itekako isplatio.
POGLEDAJTE VIDEO: U Imotskom na Cvjetnicu uprizorili Jeruzalem
Pokretanje videa...
Donosimo vam recept za pincu po kojem će vam sigurno uspjeti:
Sastojci:
Priprema:
Najprije pomiješajte kvasac, malo ugrijano mlijeko, žličicu šećera i žličicu brašna pa ostavite neka se digne. U međuvremenu pomiješajte sve suhe sastojke pa u njih dodajte sve ostale, uključujući kvasac koji se dizao. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga da se diže na toplom mjestu tri do četiri sata.
Potom da podijelite na tri dijela i oblikujte pince - nožem na površini svake napravite dva reza u obliku križa. Stavite ih u hladnu pećnicu pa je uključite da se grije na 200 stupnjeva. Pecite pince 20-ak minuta pa ih premažite razmućenim žumanjkom i pospite kristalnim šećerom te vratite u pećnicu na još 20 minuta, na 150 stupnjeva.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+