Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Fini njoki od špinata i krumpira

Fini njoki od špinata i krumpira

Krumpir ogulite i zgnječite. Dok je još vruć, krumpiru dodajte narezani blanširani špinat i jaja te sve zajedno umijesite. Dodajte soli po ukusu, umijesite dva razmućena žumanjka i umijesite njoke...

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko 50 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

tjestenina 01:12

Priprema:

Najprije operite i blanširajte špinat pet minuta u poklopljenoj zdjeli. Nakon toga ocijedite špinat što je bolje moguće i narežite na komadiće. Krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad voda zakipi, kuhajte ih još 20 minuta, dok ne omekšaju. Krumpir ogulite i zgnječite. Dok je još vruć, krumpiru dodajte narezani blanširani špinat i jaja te sve zajedno umijesite. Dodajte soli po ukusu, umijesite dva razmućena žumanjka i umijesite njoke. Mijesite koliko je potrebno da dobijete jednolično tijesto. Tijesto podijelite na četvrtine te svaku oblikujte u valjak, dugačak oko 30 cm i promjera oko 3 cm. Svaki valjak narežite na 12 jednakih komada i oblikujte u kuglice. U kipuću vodu stavite njoke i čekajte da isplivaju na površinu. Gotove njoke prelijte rastopljenim maslacom i pospite parmezanom.

Fini janjeći kotleti sa špinatom
Fini janjeći kotleti sa špinatom

Sastojci:

špinat 700 g, krumpir 800 g, oštro brašno 210 g, žumanjak 2 kom, maslac 50 g, parmezan 50 g, sol

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva