
Krumpir ogulite i zgnječite. Dok je još vruć, krumpiru dodajte narezani blanširani špinat i jaja te sve zajedno umijesite. Dodajte soli po ukusu, umijesite dva razmućena žumanjka i umijesite njoke...
Lifestyle
Komentari 1Krumpir ogulite i zgnječite. Dok je još vruć, krumpiru dodajte narezani blanširani špinat i jaja te sve zajedno umijesite. Dodajte soli po ukusu, umijesite dva razmućena žumanjka i umijesite njoke...
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko 50 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Najprije operite i blanširajte špinat pet minuta u poklopljenoj zdjeli. Nakon toga ocijedite špinat što je bolje moguće i narežite na komadiće. Krumpir stavite kuhati u posoljenu vodu. Kad voda zakipi, kuhajte ih još 20 minuta, dok ne omekšaju. Krumpir ogulite i zgnječite. Dok je još vruć, krumpiru dodajte narezani blanširani špinat i jaja te sve zajedno umijesite. Dodajte soli po ukusu, umijesite dva razmućena žumanjka i umijesite njoke. Mijesite koliko je potrebno da dobijete jednolično tijesto. Tijesto podijelite na četvrtine te svaku oblikujte u valjak, dugačak oko 30 cm i promjera oko 3 cm. Svaki valjak narežite na 12 jednakih komada i oblikujte u kuglice. U kipuću vodu stavite njoke i čekajte da isplivaju na površinu. Gotove njoke prelijte rastopljenim maslacom i pospite parmezanom.
špinat 700 g, krumpir 800 g, oštro brašno 210 g, žumanjak 2 kom, maslac 50 g, parmezan 50 g, sol
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+