Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Fini janjeći kotleti sa špinatom

Fini janjeći kotleti sa špinatom

Janjetinu začinite i pecite s masnijom stranom prema dolje 5-8 minuta. Zatim okrenite, a ispod mesa stavite grančice timijana pa premjestite u pećnicu. Pecite od 15 do 25 min. pa ostavite 10 minuta da se odmori....

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat vremena,

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

meso 00:51

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200˚C. Repu kuhajte u posoljenoj vodi 10-15 minuta. Ocijedite pa vratite u posudu i dodajte vrhnje. Zagrijte do vrenja pa smanjite vatru i kuhajte četiri minute. Usitnite do pirea. U tavi zagrijte žličicu ulja. Janjetinu začinite i pecite s masnijom stranom prema dolje 5-8 minuta. Zatim okrenite, a ispod mesa stavite grančice timijana pa premjestite u pećnicu. Pecite od 15 do 25 min. Ostavite 10 minuta da se odmori. Ocijedite mast iz tave pa dodajte vino i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru i kuhajte od 5 do 8 minuta. U međuvremenu zagrijte dvije žličice ulja u drugoj tavi, dodajte češnjak i timijan te miješajte. Maknite češnjak i timijan pa dodajte špinat i miješajte dok ne povene. Začinite sa soli i paprom te kuhajte još četiri minute.

10 najboljih fašničkih recepata: Osim krafni, pripremaju se salenjaci, fritule, ali i rožata
10 najboljih fašničkih recepata: Osim krafni, pripremaju se salenjaci, fritule, ali i rožata

Sastojci:

700 g bijele repe, krupna morska sol, 0,5 šalica kiselog vrhnja, 3 male žlica maslinova ulja, 1 kg janjetine, svježe mljeveni papar, 5 grančica svježeg timijana, 1 šalica crnog vina, 1 režanj češnjaka, 2 vezice špinata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima