Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ukusan i sočan kolač od naranče

Ukusan i sočan kolač od naranče

Pripremite ukusni kolač od naranče za 12 ljudi uz jednostavan recept. Priprema za pečenje traje samo 20 minuta, a rezultat je sočan desert idealan uz čaj

Od ovog kolača zasladit će se 12 ljudi, a sama priprema za pečenje trebala bi trajati oko 20 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trikovi za dizano tijesto 00:34

Priprema:

Premažite maslacem kvadratni kalup za pečenje (cca 20 x 20 cm) ili kalup za torte manjeg promjera. Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte žumanjke, koricu i sok od sve 3 naranče. Prosijte brašno i prašak za pecivo pa ih lagano umiješajte u pripremljenu smjesu. Bjelanjke u zasebnoj posudi istucite u čvrst snijeg. Pažljivo ih umiješajte. Prebacite tijesto u kalup i pecite 35-45 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen. Pričekajte da se kolač od naranče ohladi, pospite ga šećerom u prahu i poslužite uz šalicu čaja!

Krumpiri s hrskavom slaninom i sirom - savršen ručak ili večera
Krumpiri s hrskavom slaninom i sirom - savršen ručak ili večera

Sastojci:

150 g maslaca, 250 g šećera, 4 jaja, 3 naranče, 250 g glatkog brašna, žličica praška za pecivo, šećer u prahu
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva