
Brzi ručak s tjesteninom, bosiljkom i burattom! Pripremite ovo ukusno jelo za samo 35 minuta. Zlatni patlidžani, kremasti umak i parmezan čine savršenu kombinaciju za obiteljski užitak
Lifestyle
Komentari 1Brzi ručak s tjesteninom, bosiljkom i burattom! Pripremite ovo ukusno jelo za samo 35 minuta. Zlatni patlidžani, kremasti umak i parmezan čine savršenu kombinaciju za obiteljski užitak
Priprema ovog jela će trajati 35 minuta, a količina sastojaka je idealna za jedan obiteljski ručak.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
300 g špageta, 250 g buratta sira, 30 g listova bosiljka, 4 žlice maslinova ulja, biljno ulje, 2 češnja češnjaka, parmezan, 2 patlidžana, sol, papar
Tjestenina je uvijek dobra ideja kad želite napraviti brzi ručak, a ovog puta je u kombinaciji s bosiljkom i burattom. Za pripremu najprije ogulite patlidžane, očistite ih i narežite na tanke trakice. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i ubacite narezane patlidžane. Popržite ih u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Nakon toga ih izvadite na papir za pečenje da se upije višak masnoće. U posudu stavite sir, bosiljak, maslinovo ulje, češnjak te začinite. Štapnim mikserom izmiješajte sastojke da dobijete umak. Stavite kuhati špagete, a prije nego što ih ocijedite, sačuvajte otprilike 250 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala. U tavu stavite maslinovo ulje, špagete, umiješajte umak, patlidžane i parmezan. U slast!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+