
Radi se o odličnom, jednostavnom desertu kakav su pripremale naše bake. Jedni ga zovu pohanim jabukama, a drugi starinskim nazivom - jabuke u šlafroku
Lifestyle
Komentari 3Radi se o odličnom, jednostavnom desertu kakav su pripremale naše bake. Jedni ga zovu pohanim jabukama, a drugi starinskim nazivom - jabuke u šlafroku
Pomiješajte brašno sa solju, vanilin šećerom, koricom limuna pa dodajte jaje, mlijeko i rum te dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu nalik gušćoj smjesi za palačinke. Ostavite je da odstoji pola sata.
Za to vrijeme ogulite jabuke, izvadite sredinu gdje su koštice i narežite na kolutove debljine jednog centimetra. Iscijedite limun koji vam je ostao i prelijte po kolutovima.
Nakon toga svaki kolut zamočite u smjesu i stavite u vruće ulje, okrenite nakon par minuta pa izvadite kada jabuke dobiju rumenu boju s obje strane. Stavite nakratko na papirnati ubrus da se upije višak masnoće pa slažite na tanjur i posipajte mješavinom šećera u prahu i cimeta.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+