Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Palačinke će biti najmekše ikad uz ovaj neočekivani sastojak

Palačinke će biti najmekše ikad uz ovaj neočekivani sastojak

Rezultat su palačinke bogatije strukture – gušće od klasičnih francuskih, a istovremeno mekše od američkih. Svi volimo palačinke, no nerijetko se pitamo kako da postanu još boljeg okusa

Palačinke su omiljena poslastica u mnogim domovima i često ih pripremamo u raznim varijacijama. No, iako se čine jednostavnima, ponekad je teško postići onu idealnu ravnotežu između prozračnosti, mekoće i bogatog okusa. 

Tajna savršenih palačinki može biti u jednom neobičnom sastojku – jabukovači.

Dodavanjem jabukovače u smjesu, u omjeru s mlijekom, palačinke dobivaju jedinstvenu teksturu i suptilnu voćnu aromu. Osim toga, ostavljanje tijesta da odstoji 30 minuta prije pečenja dodatno pridonosi njegovoj glatkoći i luksuznom okusu. Rezultat su palačinke bogatije strukture – gušće od klasičnih francuskih, a istovremeno mekše od američkih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pavla Filipović VIDEO

Za još bolji okus, uz palačinke se može poslužiti sirup od crvene naranče, koji donosi slatko-kiselkastu notu i zanimljivu varijaciju na klasične citrusne preljeve. Iako priprema tijesta zahtijeva kratko čekanje, krajnji rezultat su svilenkaste, ravnomjerno pečene palačinke koje će svi voljeti.

Recept za palačinke

Sastojci:

  •     175 g glatkog brašna
  •     3 velika jaja
  •     200 ml mlijeka
  •     200 ml jabukovače
  •     Prstohvat soli
  •     Ulje ili rastopljeni maslac za pečenje
Jedete banane svaki dan? Evo kako to može utjecati na tijelo
Jedete banane svaki dan? Evo kako to može utjecati na tijelo

Za sirup:

  •     50 ml jabukovače s crvenom narančom
  •     4 žlice šećera u prahu
  •     1 naranča

Priprema:

Priprema smjese

Brašno i prstohvat soli prosijati u zdjelu te u sredini napraviti udubinu.

Miješanje sastojaka

U drugoj zdjeli ili velikoj posudi pomiješati jaja, mlijeko i jabukovaču. Postupno ulijevati mokre sastojke u udubinu u brašnu, neprestano miješajući pjenjačom ili mikserom dok smjesa ne postane glatka i bez grudica. Konzistencija bi trebala nalikovati tekućem vrhnju.

Ostavite tijesto da odstoji 30 minuta kako bi se sastojci bolje povezali i postigla savršena tekstura.

Priprema sirupa: 

U međuvremenu, u malom loncu pomiješati 50 ml jabukovače s crvenom narančom i šećer u prahu. Zagrijati do vrenja, zatim smanjiti vatru i lagano kuhati tri minute. Ostaviti sa strane dok palačinke ne budu gotove.

Pečenje palačinki:

Tavu zagrijati na srednje jakoj vatri. Dodati malo ulja ili maslaca. Uliti manju količinu tijesta u tavu i lagano je zakrenuti kako bi se ravnomjerno rasporedilo.

Pečenje i posluživanje:

Palačinku peći otprilike jednu minutu, dok lagano ne porumeni. Okrenuti je špatulom i peći još jednu minutu. Gotove palačinke slagati na tanjur i prekriti čistom kuhinjskom krpom kako bi ostale tople.

Posluživanje:

Palačinke poslužiti prelivene sirupom od crvene naranče za dodatnu aromu i bogat okus, piše Express.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima