
Rezultat su palačinke bogatije strukture – gušće od klasičnih francuskih, a istovremeno mekše od američkih. Svi volimo palačinke, no nerijetko se pitamo kako da postanu još boljeg okusa
Lifestyle
Komentari 8Rezultat su palačinke bogatije strukture – gušće od klasičnih francuskih, a istovremeno mekše od američkih. Svi volimo palačinke, no nerijetko se pitamo kako da postanu još boljeg okusa
Palačinke su omiljena poslastica u mnogim domovima i često ih pripremamo u raznim varijacijama. No, iako se čine jednostavnima, ponekad je teško postići onu idealnu ravnotežu između prozračnosti, mekoće i bogatog okusa.
Tajna savršenih palačinki može biti u jednom neobičnom sastojku – jabukovači.
Dodavanjem jabukovače u smjesu, u omjeru s mlijekom, palačinke dobivaju jedinstvenu teksturu i suptilnu voćnu aromu. Osim toga, ostavljanje tijesta da odstoji 30 minuta prije pečenja dodatno pridonosi njegovoj glatkoći i luksuznom okusu. Rezultat su palačinke bogatije strukture – gušće od klasičnih francuskih, a istovremeno mekše od američkih.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Za još bolji okus, uz palačinke se može poslužiti sirup od crvene naranče, koji donosi slatko-kiselkastu notu i zanimljivu varijaciju na klasične citrusne preljeve. Iako priprema tijesta zahtijeva kratko čekanje, krajnji rezultat su svilenkaste, ravnomjerno pečene palačinke koje će svi voljeti.
Sastojci:
Za sirup:
Priprema smjese
Brašno i prstohvat soli prosijati u zdjelu te u sredini napraviti udubinu.
Miješanje sastojaka
U drugoj zdjeli ili velikoj posudi pomiješati jaja, mlijeko i jabukovaču. Postupno ulijevati mokre sastojke u udubinu u brašnu, neprestano miješajući pjenjačom ili mikserom dok smjesa ne postane glatka i bez grudica. Konzistencija bi trebala nalikovati tekućem vrhnju.
Ostavite tijesto da odstoji 30 minuta kako bi se sastojci bolje povezali i postigla savršena tekstura.
Priprema sirupa:
U međuvremenu, u malom loncu pomiješati 50 ml jabukovače s crvenom narančom i šećer u prahu. Zagrijati do vrenja, zatim smanjiti vatru i lagano kuhati tri minute. Ostaviti sa strane dok palačinke ne budu gotove.
Pečenje palačinki:
Tavu zagrijati na srednje jakoj vatri. Dodati malo ulja ili maslaca. Uliti manju količinu tijesta u tavu i lagano je zakrenuti kako bi se ravnomjerno rasporedilo.
Pečenje i posluživanje:
Palačinku peći otprilike jednu minutu, dok lagano ne porumeni. Okrenuti je špatulom i peći još jednu minutu. Gotove palačinke slagati na tanjur i prekriti čistom kuhinjskom krpom kako bi ostale tople.
Posluživanje:
Palačinke poslužiti prelivene sirupom od crvene naranče za dodatnu aromu i bogat okus, piše Express.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+