
U srcu Zagreba, na Trgu Josipa Jurja Strossmayera ovih će vas dana privlačiti egzotični mirisi i okusi s ukupno 11 kućica koje od 23. - 29. travnja nude čak 50 različitih azijskih jela
Lifestyle
Komentari 4U srcu Zagreba, na Trgu Josipa Jurja Strossmayera ovih će vas dana privlačiti egzotični mirisi i okusi s ukupno 11 kućica koje od 23. - 29. travnja nude čak 50 različitih azijskih jela
Netom po otvaranju brojni su Zagrepčani i gosti metropole s odobravanjem obilazili Festival i uživali u svojim omiljenim, ali i nekom novim jelima, a posebno je bilo zanimljivo promatrati više nego pozitivne reakcije upravo azijskih turista.
POGLEDAJ VIDEO:
Pokretanje videa...
Iznimno ih je veselilo kušati nova jela na od već im dobro poznatog veterana Asian Street Food Festivala - tako su primjerice osim legendarnih gyoza po kojima je Purple Monkey najpoznatiji, rado kušali njihove elegantne Squid Sticks i zabavnu Popcorn Chicken - dva posve nova jela nastala ekskluzivno za ovu prigodu.
Na susjednoj SoHo kućici najviše je zanimanja izazvao Sohorrito - sushi u formatu burrita kojeg nude u pet verzija: tuna, piletina, kozice, losos i vegan, ali i Squid in Kadaif - mekane i sočne kuglice od lignje u hrskavom kadaifu. Još jedan od omiljenih i uvijek posebno kreativnih sudionika ovog festivala svakako je Jellyfish in Space koji su ovog puta oduševili svojim Bao Bunsima Pašticada s kimchijem i umakom od manga.
U ponudi imaju još i Bao Buns Pulled Pork, Bao Buns Shrimp Surimi, Bao Buns Losos Tartar te četiri autorska koktela koji se savršeno sljubljuju s bunsima.
I prije samog otvaranja veliku je pozornost izazvala vijest da će se na Asian Street Food Festivalu pojaviti i Noel restoran by Ivan Temši. Noel kao prvi zagrebački restoran okrunjen Michelinovom zvjezdicom pod vodstvom Ivana Temšia na azijskom festivalu pokazuje svoju kreativnost na drugačiji način, ovaj put u orijentalnom stilu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Maksimalno se fokusiraju i na klasi i prepoznatljiva azijska jela u "street" izdanju. Malo je reći da su posjetitelji već prvoga dana bili oduševljeni svakim od Temšievih jela iz ponude koja uključuje: Katsu Sando, Gyoze, Korejska pržena pileća krilca, PorkBelly Bao i Yakitori škampe.
Premijerno predstavljanje na Asian Street Food Festivalu ima i iznimno popularan Curry Bowl koji nudi šrilankanske specijalitete. Izvrsno organizirani i fokusirani tim kojeg predvodi Brian Senaratne odnio je brojne pohvale za curryje koje nude u verzijama s piletinom, crnom svinjom i veganski.
Tu su i izvrsne pileće rolice s curry majonezom, no najveći hit na ovoj kućici svakako je Kotthu - tradicionalno šrilankansko jelo koje se spravlja posebnom tehnikom rezanja tortilje, wok povrća i mesa (piletina, junetina ili crna svinja) te servira u obliku valjka preliven sirom i tradicionalnim umakom. Ovo izdašno i zasitno jelo nazivaju još i lijekom za mamurluk.
Tu je i desert popularnog slastičara. Tu su i nove kreacije talentiranog pastry chefa Jurja Klepia koji na kućici Gdje je Jura sprema Fry Dubai - gelato od pistacije s kadaifom, pastom od pistacije, mliječnom belgijskom čokoladom, yuzu gelom i sjeckanom pistacijom.
Napravio je i Tropic Fry - gelato od vanilije s mangom, marakujom, crumbleom i kokosom, te Dubai jagode s kremom od pistacije, kadaifom i belgijskom mliječnom čokoladom.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+