Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 4

Moguće je: Slatka janjetina, pečena sarma i purica s ražnja

POWERED BY Slanoled

Moguće je: Slatka janjetina, pečena sarma i purica s ražnja
1

Za sve ljubitelje janjetine, sarme ili purice donosimo pomalo otkačene recepte kako bi svoje najdraže jelo pripremili u potpuno drugačijem ruhu! Kulinarske vratolomije nisu prezahtjevne, a okusi vas neće razočarati.

Janjetina u medu i senfu, sarma iz pećnice i purica s ražnja. Zašto ne? Iako ljubitelji ovih delicija zasigurno misle kako ne treba raditi izmjene u tradicionalnim receptima, možda nekoliko izmjena krije još sočnije okuse. Izazivamo vas da se odvažite i isprobate jedan od ovih recepata! Garantiramo da nećete požaliti.

Sočna janjetina s medom

Iako će ljubitelji janjetine reći kako janjetini ne treba ništa više osim soli i pripreme na žaru ili pod pekom, sa sigurnošću možemo reći kako će promijeniti mišljenje budu li dali priliku ovom receptu. U nastavku vam donosimo tajnu marinade koja će janjetinu učiniti još sočnijom!

Sastojci: janjeći but, 6 češnja češnjaka, 2 velike žlice senfa, 2 žlice meda, grančice svježeg ružmarina, 1 dcl vode i 1/2 dcl bijelog vina.

Priprema: Pripremite marinadu od senfa i meda te ostavite janjeći but da odstoji u marinadi tijekom noći. Prije pečenja zarežite but na dvadesetak mjesta, umetnite češnjeve češnjaka te na kraju stavite ružmarin. Tako pripremljen but stavite u posudu za pečenje, zalijte vodom, a po želji dodajte mrkvu ili krumpir. Sadržaj posude pokrijte folijom i lagano pecite na 130 stupnjeva 4 do 5 sati. Pred kraj but zalijte vinom i pecite na 200 stupnjeva kako bi dobio hrskavu koricu.

via GIPHY

Purica na ražnju

Purica neće izgubiti puno na okusu budete li ju pekli u pećnici, no problem je u tome što ju tijekom pečenja morate neprestano zalijevati sokom od pečenja kako bi na kraju bila dovoljno sočna. Prilikom pečenja purice na ražnju svakako pripazite da temperatura ne bude previsoka. Za pripremu ovog jela potrebni su vam purica, sol, Vegeta i vino po izboru.

Priprema:

  1. Puricu očistite i operite, a zatim ju dobro premažite solju i Vegetom pa ostavite da se marinira nekoliko sati.
  2. Nakon toga puricu stavite na ražanj i pustite neka se polagano okreće 2 do 3 sata. Tijekom pečenja puricu premazujte mješavinom vina, soli i ulja.
  3. Nakon što bude pečena, puricu narežite komade i poslužite s prilogom i salatom po želji.

via GIPHY

Sarma koja se peče

Idući recept kojem ćemo promijeniti smjer kretanja jest tradicionalna sarma. U ovom slučaju sastojci ostaju isti, no njezina se priprema mijenja kako se bližite kraju.

Priprema:

  1. Na ulju pirjajte nekoliko manjih glavica luka te dodajte meso, a za to vrijeme kuhajte rižu 10-15 minuta.
  2. Mesu postupno dodajte začine i pirjajte, a na kraju dodajte rižu te sve pirjajte oko 30 minuta.
  3. Stavite smjesu na listove i zamotajte u sarmu te ih složite u posudu. Preostali kupus možete narezati i dodati u posudu.
  4. U posudu ulijte malo vode te ju poklopite ili pokrijte alu-folijom i stavite u pećnicu na 175 stupnjeva 30 minuta.
  5. Pola sata prije no što sarma bude gotova, maknite poklopac ili foliju te povećajte temperaturu na 200 stupnjeva.

Ako vam nije dosta isprobavanja omiljenih jela u otkačenim i drugačijim izdanjima, tu je Slanoled!

POWERED BY Slanoled

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
Veliki tjedni horoskop: Bik treba vježbati, Rak će šarmirati, a Djevice će kritizirati na poslu
od 23. do 29. ožujka

Veliki tjedni horoskop: Bik treba vježbati, Rak će šarmirati, a Djevice će kritizirati na poslu

Ovan će biti pun ideja i proširit će poslovnu mrežu, no ljubavni izazovi dolaze s Venerom. Također, Ovnovi bi trebali razmisliti o prestanku pušenja i biti na oprezu zbog Marsa koji donosi umor
Evo što nas čeka u omiljenim sapunicama: Mato je došao do dokaza tko je zapravo ubio Anu
PREGLED TJEDNA

Evo što nas čeka u omiljenim sapunicama: Mato je došao do dokaza tko je zapravo ubio Anu

Doznajte što vas očekuje ovog tjedna u omiljenim serijama i sapunicama na domaćim programima, 'Sjene prošlosti', 'La Promesa', 'Chicago u plamenu', 'U dobru i zlu', 'Kumovi', 'Cacau...
Ekspertica u 'Braku na prvu' Iva Stasiow: 'Doživjela sam tešku nesreću, želim pomoći ljudima'
NOVA SEZONA POČINJE DANAS!

Ekspertica u 'Braku na prvu' Iva Stasiow: 'Doživjela sam tešku nesreću, želim pomoći ljudima'

Sociološki eksperiment 'Brak na prvu' spaja sudionike u potrazi za srodnom dušom. Psihoterapeutkinja Iva Stasiow pomaže im kroz izazove uz stručnu analizu ljubavnih odnosa