
Ova ljetna torta od bobičastog voća prelivena kremom od ruže i geranija jednostavno je božanstvena. Bit će nevjerojatno cvjetni središnji desert na svakoj zabavi
Lifestyle
Komentari 1Ova ljetna torta od bobičastog voća prelivena kremom od ruže i geranija jednostavno je božanstvena. Bit će nevjerojatno cvjetni središnji desert na svakoj zabavi
Sastojci:
Za nadjev i za ukrašavanje:
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180C/160C ventilator/plin. Premažite maslacem i obložite dna tri kalupa za torte od 23 cm. Miješajte maslac i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti, zatim dodajte ekstrakt badema i koricu limuna. Vilicom umutite jogurt s jajima. U posudu s maslacem dodajte brašno, mljevene bademe i 1/2 žličice soli te jaja i jogurt.
2. Podijelite tijesto između 3 nauljena kalupa i pecite 35-40 minuta ili dok nož umetnut u sredinu ne izađe čist. Ohladite tijesto u kalupima 5 minuta, zatim preokrenite na rešetku, skinite papir za pečenje i ostavite da se ohladi.
Malo izmiksajte mascarpone sir da opusti. Istucite vrhnje dok ne počne zadržavati oblik. Pomiješajte vrhnje, mascarpone i limunov sok pa pažljivo dodajte šećer u prahu i cvjetnu vodicu po ukusu piše BBC Good Food.
4. Kolač sastavite neposredno prije posluživanja. Pomiješajte bobičasto voće sa šećerom. Najplosnatije tijesto premažite polovinom kreme, pa dodajte polovinu voća. Nadjenite drugo tijesto, premažite ostatkom kreme i nadjenite ostatkom voća. Završite s posljednjom tijestom, prosijte šećer u prahu, zatim ukrasite malim laticama i listovima geranija.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+