Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Zapečeni krumpir sa češnjakom i sirom je zasebno jelo i prilog

Zapečeni krumpir sa češnjakom i sirom je zasebno jelo i prilog

Priprema ovog jela je nešto dulja, ali nije komplicirana. Isprobajte ovaj recept i oduševit ćete se ukusom, ali i time koliko je ovo jelo praktično. Može biti samostalni obrok, prilog i zalogaj u prolazu

broj osoba: 4

priprema: 100 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

krumpir 01:09

Sastojci:

1 manja glavica češnjaka, 1 kg krumpira, 3 žlice maslaca, 80 g kiselog vrhnja, 150 g naribanog cheddara, sol, papar

Ukusan namaz od cikle idealan je za doručak ili brzi zalogaj
Ukusan namaz od cikle idealan je za doručak ili brzi zalogaj

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Glavici češnjaka odrežite vrh i zamotajte ga u aluminijsku foliju. Krumpir dobro operite pa svaki probodite nekoliko puta vilicom. Rasporedite krumpire na lim obložen papirom za pečenje i dodajte češnjak omotan u foliju. Pecite otprilike 45 minuta, izvadite češnjak pa pecite krumpire još 20-ak minuta. Istisnite pečeni češnjak i pomiješajte ga s kiselim vrhnjem te sa 100 g naribanog cheddara. Izdubite otprilike četvrtinu svakoga krumpira, tako da nalikuje na lađicu. Višak krumpira pomiješajte s pripremljenom smjesom, posolite i popaprite. Napunite krumpire tom smjesom i pospite preostalim naribanim sirom. Pecite još 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva