Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vlasac je ukusan sušen i svjež: Evo kako ga uzgojiti i pripremiti

Vlasac je ukusan sušen i svjež:  Evo kako ga uzgojiti i pripremiti

Vlasac je manje aromatičan i ljut od luka i poriluka, pa se zato često i koristi kao začinska biljka. U odnosu na druge lukovice, korijen se kod vlasca ne jede nego se koriste samo listovi, i to svježi

Vlasac je poznat i kao “mlađi brat luka” što zapravo i jest. Ova biljka pripada obitelji ljiljana, baš kao i crni i bijeli luk, iako se drukčije jede i ima aromatičniji okus od luka na koji smo navikli. Neki podaci govore da vlasac potječe iz alpskog dijela Europe, dok drugi tvrde da dolazi iz Srednje Azije i Sjeverne Amerike te da je u Europu stigao putevima svile, zahvaljujući Marku Polu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva
ANKETA Koliko se danas treba staviti u kuvertu za mladence?
STIGLA SEZONA SVADBI

ANKETA Koliko se danas treba staviti u kuvertu za mladence?

Stolice su sve skuplje, a plaće mnogima nisu rasle. Običaj je da se 'pokrije' stolica i ostavi nešto za mladence. Ipak, mnogi smatraju da je došlo vrijeme kada je odlazak na svadbu postao luksuz