Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uštedite na hlađenju: Ventilator troši manje energije od klime

Uštedite na hlađenju: Ventilator troši manje energije od klime

Tijekom noći ugasite klimu, a za ekspresno hlađenje pored kauča stavite lavor s hladnom vodom. Kada se probudite zbog vrućine, uronite stopala u vodu

Ventilatori često koriste 50 % manje energije nego prosječan klima-uređaj. Osim toga je prenosiv i lako ga možete preseliti u drugu prostoriju. Iako ne hladi kao klima, štedljiva je alternativa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Toplinski val 01:02

Tijekom noći ugasite klimu, a za ekspresno hlađenje pored kauča stavite lavor s hladnom vodom. Kada se probudite zbog vrućine, uronite stopala u vodu. 

Šest znakova Zodijaka koji malo pričaju, ali zato sve promatraju
Šest znakova Zodijaka koji malo pričaju, ali zato sve promatraju

Kako biste se još više rashladili ispred ventilatora stavite široku plitku posudu i napunite je kockicama leda. Kako ventilator puše po ledu tako će se prostorijom širiti hladniji zrak. Umjesto kockica leda ispred ventilatora možete staviti i plastične boce koji ste prethodno zaledili. Ovaj način je čak i bolji jer se radi o komadima leda pa će se sporije topiti.

Tri koraka do savršenih obrva
Tri koraka do savršenih obrva

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva