
Uz ovaj sendvič obično se serviraju dva umaka od hrena pa svatko može izabrati koji mu više odgovara, govori chef Mario Vešligaj. Otkrio je i malu tajnu za odličan okus šunke
Lifestyle
Komentari 1Uz ovaj sendvič obično se serviraju dva umaka od hrena pa svatko može izabrati koji mu više odgovara, govori chef Mario Vešligaj. Otkrio je i malu tajnu za odličan okus šunke
Sastojci: 100 grama hrena, maslac, 1 kiselo vrhnje, vezica mladog luka, može se koristiti i malo majoneze za umak od hrena u verziji s vrhnjem, 1 manja šunka ( prema afinitetima možete koristit i tzv. rol kuhanu šunku i ostavite je u vodi da se ohladi preko noći). Kuhajte kad zavrije po kg težine jedan sat na laganoj vatri, Sour dough focaccia ( najbolje kupiti u nekoj od danas dostupnih pekara cijeli blok i imate za 12 -16 sendviča)
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Mala tajna za odličan okus šunke je kuhanje u bijelom vinu. Zamijenite trećinu hladne vode kojom na početku punite lonac sa šunkom, možete zamijeniti bijelim vinom te dodajte ružmarin list i papar u zrnu.
Uz ovaj sendvič obično serviramo dva umaka od hrena pa svatko može izabrati koji mu više odgovara.
Sitno naribani hren pomiješajte s vrhnjem i šećerom. Posolite i popaprite po vlastitom ukusu te na kraju umiješajte limunov sok ili ocat.
Hren ogulite i naribajte pa ga prelijte vrelom juhom. Kada se ohladi, dodajte naribanu jabuku, sol i ocat pa promiješajte i probajte. Dosolite ako treba.
Narežite šunku, skuhajte tvrdo kuhana jaja te ih narežite. Razrežite kruh i namažite maslacem, pecite na tavi (može i gril tava) da malo zapečete kruh i dobije notu hrskavosti. Slažite nadjev tako da na obje strane kruha namažete umak od hrena prema željama pa šunku i jaja, te narezan mladi luk. Uz sendvič možete poslužiti još cherry rajčice, rotkvice ili kisele krastavce. Dobar tek
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+