
Za ovo jelo će vam trebati bundeva, krumpir, brašno, jaje, sol, papar, muškatni oraščić, maslac, luk, suha slanina, miješane šumske gljive, te vrhnje za kuhanje
Lifestyle
Komentari 1Za ovo jelo će vam trebati bundeva, krumpir, brašno, jaje, sol, papar, muškatni oraščić, maslac, luk, suha slanina, miješane šumske gljive, te vrhnje za kuhanje
Od svih sastojaka ćete dobiti količinu idealnu za četiri osobe, a priprema jela će trajati svega 40 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Njoki: 350 g bundeve, 150 g krumpira, 100 g brašna T-400, 1 jaje, sol, papar, muškatni oraščić
Umak od gljiva: 50 g maslaca, 50 g luka, 50 g suhe slanine, 400 g miješanih šumskih gljiva, 100 ml vrhnja za kuhanje, sol, papar
Bundevu očistite, ispecite u pećnici i propasirajte. Krumpir skuhajte i propasirajte. U smjesu od bundeve i krumpira, dodajte jaje, po želji sol, papar i malo muškatnog oraščića, zatim dodajte brašno i zamijesite tijesto. Po potrebi dodajte još brašna da tijesto ne bude ljepljivo. Oblikujte njoke te ih kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Za umak od gljiva, na maslacu lagano popržite slaninu, dodajte luk i pirjajte ga dok ne bude staklast. Dodajte gljive te pirjajte nekoliko minuta. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i začinite po ukusu. Njoke prelijte umakom i odmah poslužite.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+