Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U mikrovalnoj se prvo grije riža

U mikrovalnoj se prvo grije riža

Hrana koju u mikrovalnoj pećnici podgrijavate s rižom može se neravnomjerno zagrijati, pa je stoga bolje najprije podgrijati rižu, a tek potom ostatak planiranog obroka

Riža je tijekom pandemije postala sastavni dio gotovo svakog objeda jer se čak i jednostavna jela poput prženih jaja uz dodatak riže mogu pretvoriti u cjeloviti ručak. To znači da možete rastegnuti zalihe ostataka hrane i bez problema ih pretvoriti u sutrašnji objed, piše Lifehacker.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako ispravno kuhati rižu

Pokretanje videa...

00:47

No postoji i negativna strana kad je riječ o riži. Teško ju je podgrijati, osobito u mikrovalnoj pećnici. Do trenutka dok se zagrije središte, umak na vrhu je već previše vruć.

fotolia

To može biti iritantno, ali je očekivano. Mikrovalna pećnica radi tako što omogućuje vibraciju molekula vode. No molekule vode u namirnicama nisu jednako raspoređene, pa je tako drugačije u hrpi hladne riže ili u umaku te se objed neće ravnomjerno zagrijati.

Namirnice koje će učiniti vaš dom čistim: Banana, riža, čaj...
Namirnice koje će učiniti vaš dom čistim: Banana, riža, čaj...

No ako najprije zagrijete rižu i to makar samo na minutu, a potom dodate umak te nastavite zagrijavati sve zajedno do željene temperature.

Dodatno, budući da bakterija bacillus cereus raste i razmnožava se na sobnoj temperaturi, pametno je podgrijati ostatke riže prije nego što na nju natrpate umak i ostalu hranu ostavljajući mogućnost da sredina ostane nezagrijana.

Japanska kuharica tvrdi: Većina ljudi pogrešno priprema rižu
Japanska kuharica tvrdi: Većina ljudi pogrešno priprema rižu

Isto pravilo vrijedi i kod bilo koje kombinacije škrobnih namirnica i umaka. Najprije podgrijte škrob.

Složenac s rižom, cvjetačom i tikvicama - idealan je za ljeto
Složenac s rižom, cvjetačom i tikvicama - idealan je za ljeto

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima