Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

U Italiji se tikvice dodaju u kolač, a u Turskoj u palačinke

U Italiji se tikvice dodaju u kolač, a u Turskoj u palačinke

Tikvice, osim što su zdrave, možete jesti i sirove - dodajte ih u salatu s krastavcima, pri čemu nećete ni primijetiti razliku u okusu... Juha je osvježavajuća, a vege pita je gotova za 40 minuta

Tikvice rijetko tko ne voli, a sad im je sezona te su najfinije. Ima ih mnogo vrsta, boja i oblika, a kod nas se najčešće koriste male, tamnozelene tikvice slične velikim krastavcima. Poput dinja i krastavaca, pripadaju porodici Cucurbitaceae. Iako je riječ o voću, većina nas ih ne doživljava tako i naziva ih povrćem. Kao i sve tikve, potječu iz Amerike, a na našemu meniju su već tisućama godina. Današnja sorta razvijena je u Italiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva