
Mnogi misle da je to nebitno, ali tako se sastojci neće grudati. Tijesto će biti baršunasto i podatno kad koristite jaja, maslac i tekućine sobne temperature. Kod dizanja tijesta važno je da je što toplije
Lifestyle
Komentari 1Mnogi misle da je to nebitno, ali tako se sastojci neće grudati. Tijesto će biti baršunasto i podatno kad koristite jaja, maslac i tekućine sobne temperature. Kod dizanja tijesta važno je da je što toplije
Ako vam krafne ne uspijevaju najbolje i po najprovjerenijem receptu, ne zaboravite na ključne trikove koji bi vam mogli pomoći da bi ispale savršeno. Najvažnije u pripremi je da sve sastojke dovedete do sobe temperature.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Mnogi misle da je to nebitno, ali tako se sastojci neće grudati. Tijesto će biti baršunasto i podatno kad koristite jaja, maslac i tekućine sobne temperature. Kod dizanja tijesta važno je da je što toplije.
Također, pri dizanju kvasca i tijesta važno je koja je temperatura u sobi. Inače je idealna temperatura za dizanje kvasca između 30 i 40°C, što su visoke vrijednosti i rijetko tko ih dosegne u svojoj kući. Dakako, tijesto se može dići i na nižim temperaturama, no trebat će mu više vremena.
Malo bolje zagrijte kuhinju, a kad se tijesto diže, preko njega stavite mokru krpu jer mu treba vlage. Ne zaboravite na žlicu ruma ili rakije kako bi upilo višak masnoće. Svojedobno nam je vlasnica slastičarnice Jakšić u Zagrebu savjetovala da prvo stavljamo peći gornji dio krafne.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+