
Stavite domaće Toblerone u hladnjak da se stvrdnu. Potom uklonite iz kalupa i premažite čokoladnom glazurom. Kada se glazura stisne, desert je spreman za rezanje
Lifestyle
Komentari 0Stavite domaće Toblerone u hladnjak da se stvrdnu. Potom uklonite iz kalupa i premažite čokoladnom glazurom. Kada se glazura stisne, desert je spreman za rezanje
Za glazuru: 100 g tamne čokolade i 3 žlice ulja
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Polako rastopite maslac, čokoladu, šećer, med i mlijeko. Kada dobijete jednoličnu masu, dodajte ostale sastojke - lješnjake, bademe i kekse.
Smjesu stavite u trokutasti kalup koji ćete izraditi od aluminijske folije (niže u videu je pokazano kako). Ukoliko imate pravi kalup tog oblika kod kuće, prije nego ulijete smjesu na kalup stavite prianjajuću foliju da bi kasnije desert lakše izvadili.
Stavite domaće Toblerone u hladnjak da se stvrdnu. Potom uklonite iz kalupa i premažite čokoladnom glazurom. Kada se glazura stisne, desert je spreman za rezanje, piše na sonjasrecipes.com.
JOŠ JEDAN RECEPT
*šalica od 2,5 dcl
Rastopite šećer i vodu pa u tome otopite maslac i potom čokoladu. Dodajte lješnjake i dobro promiješajte. Oblikujte smjesu trokutasto (kao u videu) - u tome će vam pomoći aluminijska folija. Stavite kratko u duboko zamrzavanje da se smjesa dobro stisne.
Po želji možete na kraju preliti desert topljenom čokoladom.
Pogledajte postupak u videu:
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+