Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Talijanski kuhar: Ovo je jedini recept za orginalnu carbonaru!

Talijanski kuhar: Ovo je jedini recept za orginalnu carbonaru!
1

Talijanski chef Massimo Bianchi podijelio je savjet  za pripremu autentične carbonare, sa samo pet sastojaka, koju treba pojesti odmah nakon što je spravljena, odnosno prije nego što se ohladi

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U zadnje se vrijeme svađate? Pravilo 5 minuta spasit će vas

Talijanski chef Massimo Bianchi podijelio je za Gourmet Traveller savjet za pripremu tradicionalne carbonare, sa samo pet sastojaka koji ju čine autentičnom. Posebno je naglasio da karbonaru treba pojesti odmah nakon pripreme, dok je još vruća.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Da biste napravili autentičnu cabonaru, Bianchi kaže da će vam trebati jaja (šest žumanjka i tri bjelanjka), 50 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 200 grama sušenog svinjskog obraza (to je delicija u Italiji, ako ne možete nabaviti, može i panceta), sir (25 grama parmezana i 25 grama pecorina) i špageti s (500 grama).

Kultne špagete carbonara obogatite sezonskim povrćem
Kultne špagete carbonara obogatite sezonskim povrćem

Stavite kuhati tjesteninu i pazite da se skuha 'al dente'. 

Narežite slaninu na tanje kockice. Premažite tavicu s malo maslinovog ulja i zagrijte ju na vatri, pa prepecite slaninu dok ne postane hrskava. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vincenzo Ferrauto (@vinci89ferra)

U posudi pomiješajte snijeg od bjelanjaka, žumanjke i sir. Začinite crnim paprom. 

Špagete prebacite u tavicu, pa dodajte smjesu jaja i brzo promiješajte na laganoj vatri da se sve sjedini.

Ako vam karbonara djeluje presuha, uvijek možete dodati malo vode u kojoj se kuhala. Začinite s još malo crnog papra i poslužite, prenosi savjete The Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO (Joško Čagalj Jole) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:44

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26
'Radio sam na svadbi i vidio kumu kako mladoženji gura ruku u hlače, ali to nije najgore'
NEOČEKIVANI OBRAT

'Radio sam na svadbi i vidio kumu kako mladoženji gura ruku u hlače, ali to nije najgore'

Bivši barmen objavio je priču o jednom od najgorih vjenčanja na kojima je ikad bio. Iako je to bilo prije deset godina, i dalje mu je muka kad se svega sjeti