Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stiže biser Adventa: Blagdansko izdanje PLACe marketa na Dolcu

Stiže biser Adventa: Blagdansko izdanje PLACe marketa na Dolcu

PLACe Market, omiljeno street food događanje u Hrvatskoj, vraća se na zagrebački Dolac u svom blagdanskom izdanju 6. i 13. prosinca. Posjetitelji će moći uživati u vrhunskim specijalitetima i dobroj zabavi

Advent u Zagrebu se već fino zahuktao te svakodnevno mami brojne posjetitelje svojim zabavnim programom te mirisima i okusima raznih blagdanskih delicija. A sada nam dolazi još jedno događanje koje će zasigurno razveseliti gastro znalce željne street food delicija, ali i dobre glazbe te vesele atmosfere: blagdansko izdanje omiljenog PLACe marketa na Dolcu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Veliki gastro vodič po Adventu u Zagrebu: Evo gdje pojesti dobre fritule i kobasice i za koje novce 00:56

PLACe Market, projekt nacionalne revitalizacije tržnica, već dvije godine okuplja neke od najboljih domaćih ugostitelja i chefova te je postao omiljena gastro destinacija za građane i turiste. Ove zime blagdansko izdanje dovodi i drugi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, Dubravkin put, koji na Dolcu sa svojim chefom Tiborom Valinčićom gostuje 13. prosinca, kao i chefove Melkiora Bašića (6. prosinca) te chefa Roka Nikolića koji će se 13. prosinca pridružiti gostima iz Splita, Pigeriji Gudin, koja će oba petka uveseljavati Zagrepčane sa svojom ponudom raznih jela od svinjetine, a prvi petak ponovo dolazi i splitski Artičok na čelu sa chefom Stipom Šušnjarom donoseći dašak mediteranskog štiha u srce Zagreba sa svojim ribljim kobajama i fritulama od bakalara.

Kraljica višnja na adventskom meniju: Sljubite ju s bademima, ali i fileom romba i bakalarom
Kraljica višnja na adventskom meniju: Sljubite ju s bademima, ali i fileom romba i bakalarom


Kako i priliči ovom vrhunskom street food marketu, ponuda hrane i pića bit će doista fenomenalna pa ćete tako ovaj petak, osim u spomenutom, moći uživati i u rižotu od pivca chefa Melkiora Bašića, povratku kultnog i originalnog Cubano sendviča s 12 sati mariniranim mesom na štandu Cubania, Bao bunsima od pašticade i brudetu od hobotnice iz Dante tapas bara, pohanoj sarmi s pogačom, premium quicheu s briom i gljivama, slatkim božićnim palačinkama Darling&Shegrtsa, raznim tjesteninama iz ponude Al Dentea, odležanim steakovima sa štanda Meat the King, crnom rižotu i gulašu od divljači i babki chefa Vedrana Stojaneca Oui chef.

Za jušna jela zadužen je Thai Thai koji priprema aromatičnu Tom Yum juhu s kozicama i čilijem, a osim njihovog već tradicionalnog Pad Thaija tu su i proljetne rolice s bananom i Nutellom. SOHO sushi dolazi sa slanim i slatkim gyozama, kozicama u tempuri, blagdanskom sushi rolicom, ali toplim sakeom, Amelie je zadužen za slastice, a za vruće koktele, kuhano vino i sve što će vas dodatno zagrijati zadužen je PLACe market centralni bar.

FOTO Pogledajte kako izgledaju adventska klizališta u Hrvatskoj
FOTO Pogledajte kako izgledaju adventska klizališta u Hrvatskoj


Osim vrhunske hrane, blagdanski PLACe Market donosi i dodatne sadržaje. Tako će vas prvi petak u R'n'B ritmovima kombiniranim uz blagdanske pjesme rasplesati DJ Kiki B, dok će drugi petak glazbu puštati DJ MM. A ono što je posebno zanimljivo posjetiteljima s djecom, 6. prosinca, na Svetog Nikolu, najmlađi posjetitelji od 19 sati moći će uživati u dolasku Svetog Nikole koji će ih darivati poklonima.

Adventski kalendar kolača, treći dan: Kremasta engleska rolada
Adventski kalendar kolača, treći dan: Kremasta engleska rolada

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima