
Svinjsko meso pripremljeno na ovaj način idealno je kada imate goste i želite ih impresionirati svojim kulinarskim vještinama. Iako nije toliko jednostavno za pripremu, sve se isplati jer je fenomenalnog okusa
Lifestyle
Komentari 0Svinjsko meso pripremljeno na ovaj način idealno je kada imate goste i želite ih impresionirati svojim kulinarskim vještinama. Iako nije toliko jednostavno za pripremu, sve se isplati jer je fenomenalnog okusa
Količina ovog jela je dovoljna za pet osoba, a priprema će trajati oko sat i pol vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
150 g sušenih marelica - narezanih na komadiće, svinjski kare oko 900 g, 6 češnjeva češnjaka - sitno sjeckanog, 1,5 žličica svježeg ružmarina - plus grančice za ukrašavanje, 1 šalica pilećeg temeljca, 1 žličica soli, 1 žličica svježe mljevenog papra
U posudi na srednjoj vatri zakuhajte marelice u pola šalice vode. Maknite s vatre i pustite da odstoji dok marelice ne upiju vodu, oko 10 minuta. Tankim nožem po cijeloj dužini karea napravite rupu za punjenje. U rupu ugurajte kuhaču te je proširite. U zdjelici izmiješajte marelice, pola količine češnjaka i 1/4 žličice soli.
Punjenjem napunite kare i povežite ga koncem. U mužaru istucite ružmarin, ostatak soli i žličicu papra, umiješajte češnjak i dobro istrljajte meso izvana. Pecite na 160 stupnjeva 45 minuta. Izvadite iz pećnice, prelijte temeljcem i vratite u pećnicu. Podlijevajte svakih 15 minuta sokom od pečenja. Neka se peče još sat vremena. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 20 minuta. Poslužite uz prilog po želji.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+