Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Smokve stavite na pizzu, idu sa zrelim sirevima i gorgonzolom

Smokve stavite na pizzu, idu sa zrelim sirevima i gorgonzolom

Dok je sezona, jedite ih svježe. Imaju malo kalorija jer sadrže 80 posto vode. Bogate su i prirodnim šećerima te vlaknima. Mogu biti dobra zamjena za šećer, ali oni s dijabetesom ne bi trebali u njima pretjerivati

Obožavamo ih u slanim i slatkim jelima, likerima i marmeladama. Nisu loše ni u salatama, a kod dodataka ne zaboravite na mediteranske namirnice i začine, poput mozzarelle, maslinova ulja, bosiljka i drugih. Uskoro će i priprema prvih zimnica, a zrele smokve idealne su za domaću marmeladu od smokava - za palačinke i kruh. Pripremite lonac u kojem ćete prokuhati staklenke i poklopce. Prvo zakuhajte vodu u loncu i stavite kuhati staklenke. Neka se kuhaju najmanje tri minute kako biste uništili bakterije te ih posebnom hvataljkom izvadite i stavite na čistu podlogu da se ocijede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9
'Radio sam na svadbi i vidio kumu kako mladoženji gura ruku u hlače, ali to nije najgore'
NEOČEKIVANI OBRAT

'Radio sam na svadbi i vidio kumu kako mladoženji gura ruku u hlače, ali to nije najgore'

Bivši barmen objavio je priču o jednom od najgorih vjenčanja na kojima je ikad bio. Iako je to bilo prije deset godina, i dalje mu je muka kad se svega sjeti