
Slatka pita od sira može biti idealni desert nakon ručka, a može se jesti i samostalno za doručak i večeru. Lagano i brzo se priprema, jedino što se malo duže peče
Lifestyle
Komentari 5Slatka pita od sira može biti idealni desert nakon ručka, a može se jesti i samostalno za doručak i večeru. Lagano i brzo se priprema, jedino što se malo duže peče
Punjenje:
1. Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite ga sa strane da odstoji oko 15 minuta.
2. Razvaljajte tijesto i podijelite u dva dijela, ali da jedan bude malo veći od drugog. Veći dio tijesta stavite u namašćeni protvan za pečenje i zadignite rubove.
3. Istucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg, a kad vidite da šlag postaje čvršći polagano dodajte u njega šećer. Špatulom dodajte malo po malo svježi sir, potom naribanu limunovu koricu i vanilin šećer.
4. Izlijte nadjev na donji dio tijesta koji je u protvanu i poravnajte ga.
5. Na nadjev stavite drugi dio izvaljanog tijesta. Gornji sloj tijesta lagano izbodite vilicom.
6. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite oko 50 minuta. Ako imate pećnicu na ventilator pecite na 180 Celzijevih stupnjeva oko 50-ak minuta ili dok gornje tijesto ne pozlati.
7. Izvadite pitu iz pećnice, posipajte šećerom u prahu i ostavite da se malo ohladi.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+