Gospodin Savršeni, Šime Elez, otkrio je tajne obiteljskih uskršnjih delicija. Didova peka, čolina juva i mamina torta od jagoda nezaobilazni su na stolu Elezovih
Savršeni Šime otkriva recept za savršenu blagdansku tortu koju mu mama sprema svaki Uskrs
Mama ipak zna najbolje, kažu stihovi pjesme Nine Badrić. Tako misli i Šime Elez, Gospodin Savršeni, koji jedva čeka Uskrs i delicije svoje majke, ali i bake i djeda.
- Uskrs u obitelji Elez ne prolazi bez didove peke i čoline (bakine, op. a.) juve - rekao je Šime te dodao da smatra kako peku zna svatko pripremiti, a kod njih doma uvijek je ispod nje teletina.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...

- Nakon babine juhe i didove peke, uvijek je na repertoaru kolač moje mame Tanje - rekao je Šime.
Torta od jagoda, recept mame Tanje Elez
Sastojci: Biskvit: 5 jaja, 5 žlica šećera, 5 žlica brašna, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, 1 čep ruma. za Kremu: 4 jogurta, 4 žlice šećera i jedna želatina, jagode (pola kilograma)

Priprema: Pomiješajte sastojke i ispecite biskvit. Kad se biskvit ispeče, prerežite napola. za kremu, izmiješajte sastojke i u to dodajte 2 dl istučenog vrhnja za šlag pa se sve to zajedno izmiješajte. na razrezani biskvit namažite kremu, dodajte jagode (pola kilograma) pa ponovno kremu, preklopite biskvitom i na koji se opet premažite preostalom kremom.