
Najčešće se jedu sirove, narezane na tanke ploške ili kockice, kao hrskavi dodatak salatama, sendvičima, tacosima ili platama. Mogu se umakati u humus, guacamole, sirne namaze ili tahini umak
Lifestyle
Komentari 4Najčešće se jedu sirove, narezane na tanke ploške ili kockice, kao hrskavi dodatak salatama, sendvičima, tacosima ili platama. Mogu se umakati u humus, guacamole, sirne namaze ili tahini umak
Rotkvica, hrskavo korjenasto povrće prepoznatljivog paprenog okusa, često je podcijenjeni dragulj u gastro svijetu. Jedna od najvećih prednosti rotkvica je njihova niska kalorijska vrijednost - šalica narezanih sirovih rotkvica sadrži manje od 20 kalorija, a to ih čini idealnom namirnicom za one koji paze na prehranu, žele smršavjeti ili održavati tjelesnu težinu. Dobar su izvor dijetalnih vlakana (gotovo dva grama po šalici), ključnih za zdravu probavu. Obiluju vitaminom C, snažnim antioksidansom koji štiti stanice od oštećenja, podržava imunološki sustav i važan je za zdravlje kože - jedna šalica može zadovoljiti značajan dio dnevnih potreba za ovim vitaminom. Također sadrže važne minerale poput kalija, koji pomaže u regulaciji krvnog tlaka, kalcija za zdravlje kostiju te manje količine folata, magnezija i željeza.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+