Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Rotkvica na 10 načina: Mogu u salatu, a jede se i njezino lišće

Rotkvica na 10 načina: Mogu u salatu, a jede se i njezino lišće

Najčešće se jedu sirove, narezane na tanke ploške ili kockice, kao hrskavi dodatak salatama, sendvičima, tacosima ili platama. Mogu se umakati u humus, guacamole, sirne namaze ili tahini umak

Rotkvica, hrskavo korjenasto povrće prepoznatljivog paprenog okusa, često je podcijenjeni dragulj u gastro svijetu. Jedna od najvećih prednosti rotkvica je njihova niska kalorijska vrijednost - šalica narezanih sirovih rotkvica sadrži manje od 20 kalorija, a to ih čini idealnom namirnicom za one koji paze na prehranu, žele smršavjeti ili održavati tjelesnu težinu. Dobar su izvor dijetalnih vlakana (gotovo dva grama po šalici), ključnih za zdravu probavu. Obiluju vitaminom C, snažnim antioksidansom koji štiti stanice od oštećenja, podržava imunološki sustav i važan je za zdravlje kože - jedna šalica može zadovoljiti značajan dio dnevnih potreba za ovim vitaminom. Također sadrže važne minerale poput kalija, koji pomaže u regulaciji krvnog tlaka, kalcija za zdravlje kostiju te manje količine folata, magnezija i željeza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
'Radio sam na svadbi i vidio kumu kako mladoženji gura ruku u hlače, ali to nije najgore'
NEOČEKIVANI OBRAT

'Radio sam na svadbi i vidio kumu kako mladoženji gura ruku u hlače, ali to nije najgore'

Bivši barmen objavio je priču o jednom od najgorih vjenčanja na kojima je ikad bio. Iako je to bilo prije deset godina, i dalje mu je muka kad se svega sjeti