
Ljudi koji često pripremaju cheesecake znaju o kakvoj vrsti keksa se radi, no velika većina kupuje gotove. To su keksi od integralnog brašna koji se razmrve i preliju maslacem pa utisnu u kalup za cheesecake
Lifestyle
Komentari 0Ljudi koji često pripremaju cheesecake znaju o kakvoj vrsti keksa se radi, no velika većina kupuje gotove. To su keksi od integralnog brašna koji se razmrve i preliju maslacem pa utisnu u kalup za cheesecake
Ovi keksi su odlični i kad se grickaju uz čaj ili kavu, a daleko su bolji izbor od većine keksa napravljenih od bijelog brašna jer su zdraviji i bolji za probavu.
POGLEDAJTE VIDEO Recept za zobene kekse:
Pokretanje videa...
Možda ste se zapitali kako su nastali pa evo nekoliko zanimljivih detalja:
Donosimo vam recept za domaće 'Digestive' kekse pa ih napravite više, stavite u posudu s poklopcem i koristite po potrebi. Kako su blagdani pred nama, a time i uživanje u raznim kolačima, sigurno vam neće dugo stajati.
Sastojci:
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a protvan obložite papirom za pečenje. Potom pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer pa u to utrljajte maslac tako da dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Dodajte mlijeko i napravite tijesto. Učini li vam se da je tijesto previše suho, dodajte još malo mlijeka.
Istresite tijesto na pobrašnjenu površinu i razvaljajte na debljinu otprilike 0,3 cm. Zatim radite okrugle oblike promjera otprilike 6,5 do 7 cm i slažite na protvan. Izbockajte ih čačkalicom ili vilicom na više mjesta i pecite 20 minuta (ili čak kraće), odnosno dok ne poprime blagu zlatnu boju.
Ostavite neka se posve ohlade, a potom i čuvajte u zatvorenoj posudi do tjedan dana.
Napomena: Sirovo tijesto možete zamrznuti pa kekse praviti kad poželite. Tijesto u dubokom zamrzavaju može stajati do mjesec dana, prenosi biggerbolderbaking.com.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+