Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Pripremite fini i kremasti kesten latte za uživanje pod dekicom

Pripremite fini i kremasti kesten latte za uživanje pod dekicom

Razmazite svoje nepce ovim finim napitkom, u koji se doda i malo cimeta. Priprema je vrlo jednostavna, a ovaj recept je dovoljan za četiri do pet ljudi

Vrijeme je toplih jesenskih napitaka koji će vam popraviti tmurne i prohladne dane, pa ako ste ljubitelji finih kestena, kesten latte je idealan za vas. Priprema je vrlo jednostavna, a ovaj recept je dovoljan za četiri do pet ljudi pa možete uživati u okusima jeseni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Domagoj Trusić, specijalist i edukator za kavu VIDEO

Sastojci:

Trebat će vam litra bademova, sojina ili drugog biljnog mlijeka, 200 grama kuhanih i oguljenih kestena ili nezaslađenoga kesten-pirea, 3-4 žlice sirovog smeđeg šećera ili nektara od datulja (ili nekog drugog prirodnog sladila), dvije žličice cimeta ili đumbira u prahu, malo kakaa ili naribane tamne čokolade za posipanje.

Kestene volimo na sve načine: Top 10 recepata za juhe, kolače
Kestene volimo na sve načine: Top 10 recepata za juhe, kolače

Priprema:

Prvo kuhane kestene ili kesten-pire narežite na manje komade. Stavite ih u manji lonac, ulijte biljno mlijeko, dodajte zaslađivač i cimet pa zagrijavajte na srednjoj vatri uz često miješanje. Zagrijte gotovo do vrenja pa smanjite vatru i kuhajte još pet minuta. Maknite s vatre i smiksajte štapnim mikserom tako da dobijete posve gladak pjenasti napitak. Ulijte u šalice ili vatrostalne čaše pa pospite s malo kakaa ili naribane tamne čokolade. Napitak možete smiksati i u blenderu, ali u tom je slučaju bolje da najprije smiksate sve sastojke pa mješavinu ulijete u manji lonac i zagrijete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
ANKETA Koliko se danas treba staviti u kuvertu za mladence?
STIGLA SEZONA SVADBI

ANKETA Koliko se danas treba staviti u kuvertu za mladence?

Stolice su sve skuplje, a plaće mnogima nisu rasle. Običaj je da se 'pokrije' stolica i ostavi nešto za mladence. Ipak, mnogi smatraju da je došlo vrijeme kada je odlazak na svadbu postao luksuz