Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pogledajte kako nastaju slatkiši koje su davno jeli samo bogati

Pogledajte kako nastaju slatkiši koje su davno jeli samo bogati

Smjesu za ovu deliciju rade od riže pomiješane sa ječmenim sladom i malo vode koja lagano fermentira nakon čega je kuhaju dok ne nastane ljepljiva masa. U to dodaju razne okuse

Bong-Seok Kang i njegova obitelj žive u Chungju u Južnoj Koreji okruženi mirisom yeota - slatkiša sličnog karameli koji su u tom području prije više od tisuću godina jeli samo privilegirani pojedinci.  

Ova obitelj održava tradiciju koja se prenosila s generacije na generaciju. Ovu rastezljivu, ne previše slatku, slasticu pripremaju po autentičnom receptu starom oko 140 godina koji se u obitelji brižno čuvao. 

Bonton iz 1963. godine: 'Žene, ne hodajte po kući s viklerima na glavi, idite redovito frizeru'
Bonton iz 1963. godine: 'Žene, ne hodajte po kući s viklerima na glavi, idite redovito frizeru'

Smjesu rade od riže pomiješane sa ječmenim sladom i malo vode koja lagano fermentira nakon čega je kuhaju dok ne nastane ljepljiva masa. U to kasnije dodaju razne okuse - bundevu, orašaste plodove, sezam, đumbir... Jedan dio postupka izrade ove slastice zahtjeva rastezanje sve dok tekstura ne postane savršena za jelo. 

Pogledajte kako izrađuju yeot u videu:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
'Radio sam na svadbi i vidio kumu kako mladoženji gura ruku u hlače, ali to nije najgore'
NEOČEKIVANI OBRAT

'Radio sam na svadbi i vidio kumu kako mladoženji gura ruku u hlače, ali to nije najgore'

Bivši barmen objavio je priču o jednom od najgorih vjenčanja na kojima je ikad bio. Iako je to bilo prije deset godina, i dalje mu je muka kad se svega sjeti
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima