
Tu su recepti za aromatično pile koje se peče na ananasu, zatim kebab od pilećih zabataka, a imate priliku kušati i pile u kosher soli i bjelanjcima te pileći rižoto u kokosu
Lifestyle
Komentari 3Tu su recepti za aromatično pile koje se peče na ananasu, zatim kebab od pilećih zabataka, a imate priliku kušati i pile u kosher soli i bjelanjcima te pileći rižoto u kokosu
U prvom receptu u glavnoj ulozi, nakon pileta, je - ananas. Izrežite ga kako je pokazano niže u videu, ugurajte u pile i poklopite sa drugim dijelom.
Ostatak ananasa isjeckajte pa pomiješajte s jednim avokadom i sa četvrtinom šalice (od 2,4 dcl) crvenog luka. Ubacite sjeckanu ljutu papričicu, sok od pola limete i pomiješajte. To će biti prilog.
Napravite umak kojim ćete premazati pile prije pečenja:
U tavu dodajte četvrtinu šalice soja sosa, trećinu šalice smeđeg šećera, žlicu paste od češnjaka i žlicu paste od đumbira. Neka malo prokuha, a potom uzmite kist i premažite meso. Pecite ga 45 minuta na 180 stupnjeva i poslužite.
Marinadu za otkošteno meso zabatka napravite od šalice grčkog jogurta, soka dva limuna, žlice kumina, žlice za'atara (mješavina začina), žlice dimljene mljevene paprike, pola žlice kajenskog papra i sol po ukusu. Meso ubacite u marinadu da se dobro stopi pa stavite u hladnjak na sat vremena.
Zatim uzimajte komade i slažite na šiljasti stalak, jednu na drugu. Stalak napravite kao u videu - uzmite štapić za ražnjiće i sa tupom stranim ga stavite u pola crvenog luka. Kada sve poslažete, na vrh stavite drugu polovicu luka. Pecite u pećnici sat vremena na 200 stupnjeva. Kada se ispeče, izrežite na trakice i poslužite uz pogačice i prilog po izboru.
U duboki lonac stavite 4 šalice vode, žlicu maslinovog ulja, žlicu soli, žlicu krupnije usitnjenog bibera, sok pola limuna (ubacite i ostatak od limuna), cijelu glavicu češnjaka (neočišćenu od ljuske), dvije žlice aceta balsamica, dva lovorova lista - prokuhajte i sklonite sa štednjaka. U to stavite cijelo pile, poklopite i ostavite da se marinira najmanje četiri sata.
U međuvremenu pripremite mješavinu sedam šalica kosher soli i deset bjelanjaka pa pola smjese ravnomjerno rasporedite po dnu protvana. Na to stavite pile pa u njega ugurajte pola limuna, dvije grančice zmijske trave (estragon) i dvije grančice timijana.
Na kraju mu zavežite noge špagom, prekrijte ga ostatkom mješavine soli i bjelanjaka (utisnite rukama) te stavite peći - sat i deset minuta na 180 stupnjeva. Izvadite, ostavite par minuta da se ohladi pa razbijte i uklonite koru te poslužite.
U lonac stavite vodu iz mladog kokosa, prokuhajte pa vratite u kokosovu koru. U to ubacite četvrtinu šalice riže, četvrtinu šalice sjeckanog luka, oko 100 g otkoštenog i nasjeckanog mesa zabatka, pola žlice curryja, sol i biber pa dobro promiješajte.
Poklopite komadićem kokosa koji ste ranije uklonili, omotajte aluminijskom folijom i stavite peći sat i 40 minuta na 220 stupnjeva. Uklonite foliju i poslužite.
Pogledajte u videu kako sve to napraviti:
4 Unconventional Chicken Recipes to Shock Your Guests4 unconventional chicken recipes to shock your guests.🍴
Objavljuje Tastemade u Petak, 14. lipnja 2019.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+