
Radi se o odličnom starom narodnom receptu koji smo pronašli u 'Knjizi za svaku ženu' izdanu davne 1952. godine u Zagrebu, u Hrvatskoj seljačkoj tiskari
Lifestyle
Komentari 0Radi se o odličnom starom narodnom receptu koji smo pronašli u 'Knjizi za svaku ženu' izdanu davne 1952. godine u Zagrebu, u Hrvatskoj seljačkoj tiskari
Recept većinom donosimo riječima kako je napisano u knjizi.
Sastojci za krpice:
Priprema: Sve osim brašna treba izmiješati u zdjeli. Zatim se dodaje brašno. Gotovo tijesto se stavi na dasku, razreže na dva dijela, a svaki dio se premijesi i zasebno razvalja. Tijesto se razvalja tanko kao za rezance, posuši pa izreže na dva prsta široke krpice.
Sastojci za umak:
Priprema: Slanina se ispeče, mast ocijedi, a čvarci stave na toplo. Mast se ostavi na kraju štednjaka i dolije se vrhnje. Sir se sitno izmrvi viljuškom. Zdjela u kojoj se jelo poslužuje mora biti topla.
Krpice se kuhaju i ocijede. Jedna manja količina se stavi u vruću zdjelu, posipa se sirom i poslije s nešto toplog vrhnja. Tako se radi dok zaliha traje, a na vrh se stave čvarci.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+