
Cvjetača na indijski može biti odlično jelo ili prilog, a jednako dobro ide i uz mesna i uz riblja jela. U kombinaciji s kimom, korijanderom i bademima puna je okusa te ima hrskavu teksturu
Lifestyle
Komentari 1Cvjetača na indijski može biti odlično jelo ili prilog, a jednako dobro ide i uz mesna i uz riblja jela. U kombinaciji s kimom, korijanderom i bademima puna je okusa te ima hrskavu teksturu
Sastojci u receptu su dovoljni za dvije osobe, a priprema će trajati 30 minuta.
glavica cvjetače, sol, maslinovo ulje, maslac, 2 žličice sjemenki kima, 2 žličice sjemenki korijandera, 1 čili papričica, 1 šaka blanširanih badema, korica limuna i limunov sok
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Cvjetača pripremljena u indijskom stilu može biti odlično jelo ili prilog, a jednako dobro ide i uz mesna i uz riblja jela. Cvjetača u kombinacija s kimom, korijanderom i bademima puna je okusa te ima hrskavu teksturu. Ono što je najvažnije, priprema je jako jednostavna i brza.
Cvjetaču blanširajte u slanoj kipućoj vodi nekoliko minuta, a zatim je ocijedite. U posudu za pečenje stavite maslac i maslinovo ulje. U posudi izmiješajte začine, a zatim ih pomiješajte s bademima i stavite u vruću, suhu tavu. Nakon nekoliko minuta dodajte cvjetaču. Kad dobije lijepu boju, dodajte limunovu koricu i sok te sve dobro promiješajte. Sve prebacite u posudu za pečenje i pecite 15 minuta na 200 stupnjeva. U slast!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+