
Brokula je mnogima omraženo povrće zbog svoje gorčine i specifične teksture. Kulinarska stručnjakinja otkriva kojom jednostavnom metodom svoje brokule možete učiniti ukusnijima
Lifestyle
Komentari 4Brokula je mnogima omraženo povrće zbog svoje gorčine i specifične teksture. Kulinarska stručnjakinja otkriva kojom jednostavnom metodom svoje brokule možete učiniti ukusnijima
Brokula često ima lošu reputaciju zbog svog okusa, ali pravi krivac ne leži u samoj povrtnici, već načinu na koji ga pripremate. Kuhanje brokule u vodi je čest način pripreme, ali nije i najbolji. Ako se prekuha, pojačavaju se prirodni sumporni spojevi, što rezultira gnjecavom, gorkom brokulom koja je izgubila većinu svojih hranjivih vrijednosti. Kulinarska stručnjakinja Nagi s bloga recipetineats.com, pronašla je bolji i učinkovitiji način za pripremu brokule.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Ovo je nevjerojatno jednostavno za pripremiti, ali je najbolji recept za brokulu ikad! Zovem je 'čarobna brokula' jer je pravo čudo kako malo pečenja i nekoliko kapi limunova soka i parmezana može potpuno transformirati brokulu, tvrdi Nagi
Nagi se kune u pečenu brokulu, te ističe kako pečenje brokule ne zahtijeva puno više truda od kuhanja ili kuhanja na pari, a okus je daleko bolji.
- Pečena brokula ima okus koji potpuno zasjenjuje običnu kuhanu brokulu. Postaje slađa, dobije lijepu karamelizaciju i hrskave rubove, a upija okus limunova soka, izjavila je Nagi.
2 srednje do velike glavice brokule, 2 češnja češnjaka, sitno narezanog ili zgnječenog , 2 i pol žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja , pola žličice soli (ili po ukusu), crni papar, naribana korica pola limuna , 1 žlica limunova soka, 2 žlice svježe naribanog parmezana i još malo za posipanje
Zagrijte pećnicu na 220°C (ili 200°C s ventilatorom). Pripremite brokulu tako da je razdijelite na manje cvjetiće i složite ih na lim za pečenje. Nemojte baciti debeli korijen! On također ima izvrstan okus, baš kao i manje stapke uz cvjetiće. Ogulite vanjski sloj (pomoću guljača ili nožem), narežite ga i dodajte među cvjetiće ili ih možete spremiti za drugu priliku. Zalijte brokulu maslinovim uljem, dodajte češnjak, sol i papar, i dobro promiješajte rukama ili kuhinjskom lopaticom da se sve ravnomjerno obloži. Rasporedite cvjetiće u jednom sloju na lim. Nemoj ih natrpati. Nije potrebno puno ulja za pečenje brokule, s obzirom da ćete ju na kraju osvježiti limunovim sokom i posuti parmezanom. Pecite 20–25 minuta, dok brokula ne dobije zlatnosmeđu boju i blago hrskave vrhove. Cilj je postići savršenu 'meko-hrskavu' teksturu, da bude pečena, ali ne gnjecava. Izvadite brokulu iz pećnice i odmah je prelijte limunovim sokom, naribanom koricom i posipajte s još malo naribanog parmezana za ukras. Dobro promiješajte i poslužite.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+