Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Karamelizirajte luk kao najbolji chefovi - to hrani daje fini okus

Karamelizirajte luk kao najbolji chefovi - to hrani daje fini okus

Želite li postići savršeno uravnotežen slatki, a opet pomalo oštar okus i ljepljivu teksturu, uzmite si vremena jer se takav luk priprema po 40 minuta. Vrijedi truda jer je odličan

Kod karameliziranja luka zaboravite na žurbu, to je postupak koji se radi polako, ako želite dobiti savršen okus i teksturu.

Osnovni recept:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 velika luka (crvena ili bijela), narezana
  • prstohvat soli

POGLEDAJTE VIDEO Kako se riješiti zadaha od luka:

Pokretanje videa...

01:26

Ukusni dodaci:

  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 do 2 žlice balzamičnog octa

Postupak:

Zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi, na laganoj vatri. Dodajte luk i prstohvat soli pa ga kuhajte polako 30 do 40 minuta dok ne postane mekan i dobije zlatnu karamel boju. Povremeno promiješajte kako se luk ne ne bi zalijepio ili zagorio.

Pizze kakve niste jeli: Napravite ih na podlozi od palente, na tortilji ili na lisnatom tijestu
Pizze kakve niste jeli: Napravite ih na podlozi od palente, na tortilji ili na lisnatom tijestu

Potom dodajte šećer i ocat kako biste dobili onu slatkastu, pomalo oštru aromu. Nastavite kuhati na laganoj vatri još 5 minuta, povremeno miješajući dok smjesa ne postane ljepljiva, šećer se otopi, a ocat ne ispari.

Luk je nakon toga spreman za posluživanje ili dodavanje nekom receptu, prenosi bbcgoodfood.com.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva