
Griz je mnogima obilježio djetinjstvo, posebno onaj obilato posut čokoladnim mrvicama. No, postoje razne kombinacije kako ga jesti, a ova je toliko ukusna da može poslužiti kao super desert za gurmane
Lifestyle
Komentari 0Griz je mnogima obilježio djetinjstvo, posebno onaj obilato posut čokoladnim mrvicama. No, postoje razne kombinacije kako ga jesti, a ova je toliko ukusna da može poslužiti kao super desert za gurmane
U mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i jaje te dobro promiješajte. Potom ubacite griz i stavite kuhati, no pripazite da je temperatura umjerena kako ne bi izgorio. Kuhajte oko 10 minuta dok smjesa ne postane dovoljno gusta. Na kraju poklopite i ostavite pet minuta da se malo ohladi.
Grožđice potopite u vodi 15-ak minuta prije nego ih dodate u griz. Banane narežite na kolutiće, a orahe sameljite pa preko toga sipajte limunov sok i med. Lagano promiješajte.
U posudice za serviranje stavite sloj griza pa sloj slatke smjese. Potom opet griz i na kraju na vrh malo slatke smjese. Po želji za dekoraciju možete dodati komadiće oraha ili lješnjaka, kakao prah ili naribane čokolade, prenosi portal Stvar ukusa.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+