
Ako vam preostane sirupa za sok od bazge, iskoristite ga za pripremu sladoleda koji će nježnim slatkastim mirisom i okusom oduševiti ukućane, a usto ima i ljekovita svojstva
Lifestyle
Komentari 1Ako vam preostane sirupa za sok od bazge, iskoristite ga za pripremu sladoleda koji će nježnim slatkastim mirisom i okusom oduševiti ukućane, a usto ima i ljekovita svojstva
Kako ima brojna ljekovita svojstva te nježan slatkasti okus koji većina ljudi obožava, bazga je jedan od omiljenih sastojaka pekmeza i sokova, no možete ju iskoristiti i za pripremu vrhunskog sladoleda koji će mirisom i okusom zasigurno oduševiti svakoga.
POGLEDAJTE VIDEO: Sve prednosti moćne biljke
Pokretanje videa...
Miksajte žumanjke i šećer dok smjesa iz jarkožute ne postane blijeda i pjenasta. Mlijeko ulijte u zdjelu i zagrijte do vrenja na laganoj vatri. Potom malo po malo ulijevajte mlijeko u žumanjke, uz stalno miješanje pjenjačom. Vratite smjesu na laganu vatru i kuhajte oko 10 minuta.
Kuhanu kremu prebacite u novu posudu. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa mikserom istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Dodajte u šlag sirup od bazge pomiješan sa sokom od limuna, uz lagano miješanje dok se okusi ne povežu. Kad ste dobro promiješali, ulijte u ohlađenu kremu od žumanjaka i mlijeka.
Ako imate aparat za pripremu sladoleda, sada smjesu možete uliti u njega. Ako ne, smjesu prebacite u posudu primjerenu za zamrzavanje te stavite u zamrzivač na dva sata. Zatim izvadite iz zamrzivača i još jednom mikserom razradite smjesu, pa je opet vratite na hlađenje.
Ponovite taj postupak 2 do 3 puta, uvijek nakon dva sata hlađenja, pa ostavite smjesu u zamrzivaču preko noći, da se sladoled stisne.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+