
Pileća prsa s povrćem su uvijek dobra ideja. Nisu masna kao, recimo, batak, pa imaju manje kalorija, a raznovrsno povrće osigurava nutrijente važne za naš organizam
Lifestyle
Komentari 36Pileća prsa s povrćem su uvijek dobra ideja. Nisu masna kao, recimo, batak, pa imaju manje kalorija, a raznovrsno povrće osigurava nutrijente važne za naš organizam
U velikom loncu na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte mrkvu i celer te začinite solju i paprom. Dinstajte, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.
U lonac dodajte kockice paprike i dinstajte još 5 minuta. Dodajte brašno i miješajte dok se ravnomjerno ne rasprostrani po povrću, dodajte i vodu. Potom ubacite piletinu, lovorov list i krumpir. Začinite solju, mljevenom crvenom paprikom i paprom.
Sve prokuhajte dok piletina ne postane ružičasta i krumpir ne omekša, oko 15-ak minuta. Maknite s vatre i prebacite piletinu u srednju posudu. Razrežite je na male komadiće i vratite u lonac. Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+