
Ako vam se jede pečeni krumpir, mekan iznutra i savršeno hrskav izvana, a nemate vremena pripremati ga u pećnici, mi imamo superbrzo i jednostavno rješenje
Lifestyle
Komentari 2Ako vam se jede pečeni krumpir, mekan iznutra i savršeno hrskav izvana, a nemate vremena pripremati ga u pećnici, mi imamo superbrzo i jednostavno rješenje
Postoji li išta bolje od toplog, pahuljastog pečenog krumpira, obogaćenog omiljenim dodacima? Vjerojatno ne! No tradicionalni način pripreme pečenog krumpira u pećnici može biti prilično dugotrajan – često traje više od sat vremena. Srećom, mikrovalna pećnica nudi jednostavnije i brže rješenje.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Uz nekoliko trikova, uživat ćete u mekanom krumpiru s hrskavom koricom za samo dio vremena potrebnog klasičnoj metodi. Evo što trebate znati!
Mikrovalna ima dvije ključne prednosti kod pripreme pečenog krumpira. Prvo – štedi vrijeme! Umjesto sat vremena u pećnici, krumpir u mikrovalnoj možete pripremiti za oko 10 minuta. Želite li i hrskavu koricu, samo ga kratko dovršite u pećnici – dodatnih 10 minuta na visokoj temperaturi bit će dovoljno.
Drugo – mikrovalna pari krumpir iznutra, zbog čega postaje savršeno mekan. Iako kora ostaje mekša nego kod pečenja u pećnici, to lako možete popraviti koristeći jednostavan trik za hrskavu koricu.
Ako obožavate hrskavu koricu, evo što trebate učiniti: nakon što skuhate krumpir u mikrovalnoj, premjestite ga na lim za pečenje. Premažite ga tankim slojem maslinova ulja i posolite sa svih strana. Potom ga stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200–220 °C i pecite oko 10 minuta. Rezultat? Savršeno hrskava korica koja puca pod zubima – kao da je krumpir cijelo vrijeme bio u pećnici!
Ne zaboravite prije kuhanja izbušiti nekoliko rupica vilicom u krumpiru kako biste omogućili izlazak pare i spriječili "eksploziju" u mikrovalnoj.
Vrijeme pečenja u mikrovalnoj ovisi o veličini krumpira i snazi uređaja. Na primjer, za mikrovalnu snage 1000 W, srednje veliki krumpir bit će gotov za otprilike 10 minuta, uz obavezno okretanje na pola vremena. Ako koristite snažniju mikrovalnu (1200 W), vrijeme pečenja skratite za minutu ili dvije, dok će slabiji uređaji (800 W) možda zahtijevati 12-13 minuta. Veći krumpiri trebaju koju minutu više, dok su manji gotovi i za manje od 10 minuta.
Pečete li više krumpira odjednom, pazite da se ne preklapaju i ostavite malo prostora između njih. Za svaki dodatni krumpir dodajte otprilike minutu pečenja. Ako nakon prvog ciklusa neki krumpiri nisu dovoljno mekani, vratite ih u mikrovalnu na dodatnih 30 sekundi do minute dok ne postignu savršenu mekoću.
Uz ovakav pristup, uživat ćete u savršenom pečenom krumpiru bez gubljenja vremena!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+