Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Fina ljetna slastica: Cheesecake koji mogu napraviti i početnici

Fina ljetna slastica: Cheesecake koji mogu napraviti i početnici

Iskoristite sezonu bresaka i napravite odličan kolač koji, kada se ohladi, postaje pravo ljetno osvježenje. Jednostavan je za pripremu pa ga bez problema mogu napraviti i slastičarski početnici

Sastojci:

  • 1/2 šalice badema
  • 3/4 šalice brašna
  • 2 žlice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 8 žlica maslaca
Recepti za 11 domaćih likera iz 1964. godine: Od oraha, kave, čokolade, jaja, vina, naranče...
Recepti za 11 domaćih likera iz 1964. godine: Od oraha, kave, čokolade, jaja, vina, naranče...
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice vode
  • šalica pekmeza od bresaka
  • 4 breskve
  • žlica badema za ukrašavanje
  • šalica mascarponea  

Priprema:

Usitnite bademe pa im dodajte brašno, šećer i sol. Zatim ubacite u blender i maslac pa još malo miksajte. Istucite žumanjke te ih dodajte u blender, a nakon toga ulijte vodu. Dobit ćete ljepljivu smjesu za tijesto.

Oblikujte okruglo tijesto i stavite ga u namašćen kalup. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa pecite 30-ak minuta na 180°C. Ohlađenu koru premažite prvo pekmezom pa mascarponeom koji ste najprije izmiksali. Ukrasite komadima breskve i bademima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva