Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Evo koliko Hrvati dnevno 'vise' na raznim društvenim mrežama

Evo koliko Hrvati dnevno 'vise' na raznim društvenim mrežama
1

Otkad su se pojavile, društvene mreže preuzele su velik dio naših života. Ovisnost o društvenim mrežama ozbiljan je problem, a stručnjaci preporučuju da se njihovo korištenje u danu ograniči na razumnu mjeru

Objavljena je lista na kojoj vidimo koliko prosječno korisnici interneta dnevno provedu na društvenim mrežama. Na listi su zemlje iz cijelog svijeta, a objavljen je i svjetski prosjek.

Infografika: Koliko vremena provodimo na društvenim mrežama?

Na samom vrhu liste nalazi se Kenija sa 3,43 sati koliko korisnik iz te zemlje dnevno bude na društvenim mrežama, a na samom začelju je Japan, gdje stanovnici na društvenim mrežama budu dnevno tek 53 minute, a to je ujedno i jedina zemlja gdje korisnik na društvenim mrežama bude manje od jednog sata.

Bili smo u bolnici za ovisnost o internetu i videoigrama: 'Mladi su u sve lošijem stanju'
Bili smo u bolnici za ovisnost o internetu i videoigrama: 'Mladi su u sve lošijem stanju'

Hrvatska je negdje na sredini liste sa 2 sata i dvije minute, koliko dnevno 'bacimo' na društvene mreže. Ipak, iako i to zvuči puno, bolji smo od svjetskog prosjeka koji je 2 sata i 23 minute.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva