Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Dubrovačka rožata priprema se s likerom od ružinih latica

Dubrovačka rožata priprema se s likerom od ružinih latica

Rožatu stavite peći u zagrijanu pećnicu 45 minuta na 150 stupnjeva. Dobro ohlađenu rožatu odvojite od posude u kojoj se pekla, na posudu stavite tanjur, pritisnite i okrenite

Broj osoba: 4

Priprema: 60 minuta

Sastojci:

500 ml punomasnog mlijeka, 6 jaja, 6 žlica šećera, 2 vanilin šećera, 1 limunova korica, liker od latica ruže

Postupak:

Šećer i vanilin šećer potrebno je pomiješati s mlijekom, prokuhati i maknuti s vatre da se ohladi. Izmiksajte jaja i pomiješajte ih s ohlađenim mlijekom, naribajte korice limuna i dodajte par kapi likera od ruže.

Rastopite šećer do faze karameliziranja (pazite da ne zagori). Pažljivo ga razlijte po posudi u kojoj se rožata peče i pustite da se ohladi. Smjesu ulijte u posudu s karamelom te istu posudu stavite u veći lim s vodom, tj. vodenu kupelj.

Ovaj prefini kolač je gotov za samo 10 minuta - ne peče se
Ovaj prefini kolač je gotov za samo 10 minuta - ne peče se

Rožatu stavite peći u zagrijanu pećnicu 45 minuta na 150 stupnjeva. Dobro ohlađenu rožatu odvojite od posude u kojoj se pekla, na posudu stavite tanjur, pritisnite i okrenite. Za kraj pokapajte s još par kapi likera.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva