Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Dimljene slastice novi su gastro hit: Splićanka osmislila cigare od čokolade, jestiv je i 'pepeo'

Dimljene slastice novi su gastro hit: Splićanka osmislila cigare od čokolade, jestiv je i 'pepeo'

Splićanka Tereza Alabanda visoko slastičarstvo usavršila je u pariškom Le Cordon Bleu, a nedavno je osmislila jestivu cigaru od čokolade, čiji okus je unaprijedila dimom

Od pamtivijeka se dimljenje povezivalo sa slanom hranom poput mesa, ribe i povrća koju je trebalo sačuvati od kvarenja, a u novije vrijeme umješniji kuhari i slastičari koriste kojekakve metode kako bi svojim desertima udahnuli originalnost i posve nove dimenzije okusa. Dim koji nastaje izgaranjem komadića ili piljevinom raznih vrsta drva, pa i od listova aromatičnog bilja, daje slojeviti dimljeni okus koji izvrsno nadopunjuje slatke sastojke poput čokolade, voća i karamele. Diljem svijeta dime se i sladoledi, med za preljeve slastica, razni čokoladni deserti, sljezovi kolačići, tartovi, pa i krafne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva