
Pecite burger dok ne bude gotov 75 posto pa stavite narezani luk na gornju stranu. Ostavite oko 45 sekundi pa ga opet preokrenite i stavite šnitu sira, kaže chef Senpai Kai
Lifestyle
Komentari 340Pecite burger dok ne bude gotov 75 posto pa stavite narezani luk na gornju stranu. Ostavite oko 45 sekundi pa ga opet preokrenite i stavite šnitu sira, kaže chef Senpai Kai
Dio tajne leži u mesu. Možete ga sami samljeti, ali ja zapravo mislim da je ono kupljeno u trgovini bolje jer svježa mljevena govedina može biti previše rastresita i jednostavno se raspasti, pojašnjava chef Senpai Kai koji je radio u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Kaže da bi meso trebalo biti juneće i to u omjeru 80 posto krtog i 20 posto masnog.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Otkrio je još neke razloge zašto su burgeri u restoranima tako slasni. Kaže kako se burgeri peku na tavi od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri.
- Kad ga stavite peći, morate ga utisnuti u tavu. Tako se stvara mnogo bolji kontakt s površinom - kaže.
- Pecite burger dok ne bude gotov 75 posto pa stavite narezani luk na gornju stranu. Ostavite oko 45 sekundi pa ga opet preokrenite i stavite šnitu američkog sira - pojasnio je i pokazao u videu kako to radi:
Američki sir ima blag okus pa je bolji izbor od nekog aromatičnog, poput cheddara. Osim toga, ima savršenu teksturu za burgere.
- Američki sir će ostati sjajan i gnjecav bez obzira na to koliko ga zagrijavate i hladite. Koristite li dobru govedinu, želite da taj okus zablista, a prerađeni američki sir je savršena nadopuna - rekao je Nick Philips iz mesnica Sweet Cheeks Meats, a prenosi huffingtonpost.co.uk.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+