Pripremite ukusne cannelone s mesnim i bešamel umakom u samo 90 minuta. Savršeno za 3-4 osobe, ovo jelo zasigurno će oduševiti sve za stolom
Cannelloni sa slaninom i sirom
Priprema ovog jela će trajati 90 minuta, a količina sastojaka je dovoljna za tri do četiri osobe.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...

Sastojci:
16 komada canelona, šalica parmezana, 450 g mljevenog mesa, 70 g slanine, 2 luka, 200 ml pasirane rajčice, sol, papar, origano, bosiljak, prstohvat češnjaka u prahu, žlica maslinova ulja; Za umak: 40 g maslaca, 2 žlice bijeloga brašna, 400 ml mlijeka, papar, sol, muškatni oraščić

Priprema:
Na maslinovu ulju propirjajte sitno narezani luk. Zatim dodajte meso i pirjajte miješajući. Začinite, dodajte pasiranu rajčicu i vode prema potrebi. Zakuhajte mlijeko. Maslac otopite, dodajte brašno, promiješajte i postupno dodajte vrelo mlijeko. Miješajte dok se ne zgusne i prokuha pa ostavite još minutu, dvije na laganoj vatri i začinite. Namastite vatrostalnu posudu i gusto složite nadjevene cannellone. Prelijte polovinom pripremljenog umaka pa pospite parmezanom. Rasporedite preostali umak od mesa i parmezana pa prelijte ostatkom bešamela. Pospite sjeckanom slaninom i popaprite. Pecite od 40 do 50 minuta na 200°C, dok korica ne požuti i ne bude hrskava.