Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Cannelloni sa slaninom i sirom

Cannelloni sa slaninom i sirom
1

Pripremite ukusne cannelone s mesnim i bešamel umakom u samo 90 minuta. Savršeno za 3-4 osobe, ovo jelo zasigurno će oduševiti sve za stolom

Priprema ovog jela će trajati 90 minuta, a količina sastojaka je dovoljna za tri do četiri osobe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sven Perec tjestenina od batata VIDEO

Sastojci:

16 komada canelona, šalica parmezana, 450 g mljevenog mesa, 70 g slanine, 2 luka, 200 ml pasirane rajčice, sol, papar, origano, bosiljak, prstohvat češnjaka u prahu, žlica maslinova ulja; Za umak: 40 g maslaca, 2 žlice bijeloga brašna, 400 ml mlijeka, papar, sol, muškatni oraščić

Priprema: 

Na maslinovu ulju propirjajte sitno narezani luk. Zatim dodajte meso i pirjajte miješajući. Začinite, dodajte pasiranu rajčicu i vode prema potrebi. Zakuhajte mlijeko. Maslac otopite, dodajte brašno, promiješajte i postupno dodajte vrelo mlijeko. Miješajte dok se ne zgusne i prokuha pa ostavite još minutu, dvije na laganoj vatri i začinite. Namastite vatrostalnu posudu i gusto složite nadjevene cannellone. Prelijte polovinom pripremljenog umaka pa pospite parmezanom. Rasporedite preostali umak od mesa i parmezana pa prelijte ostatkom bešamela. Pospite sjeckanom slaninom i popaprite. Pecite od 40 do 50 minuta na 200°C, dok korica ne požuti i ne bude hrskava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva