
Ako pazite na liniju a opet želite nešto prigristi tijekom današnje tekme, pripremite neke od zdravih grickalica. Čips od patlidžana ili sushi od tikvica super su opcije za uživanje bez straha od debljanja
Lifestyle
Komentari 13Ako pazite na liniju a opet želite nešto prigristi tijekom današnje tekme, pripremite neke od zdravih grickalica. Čips od patlidžana ili sushi od tikvica super su opcije za uživanje bez straha od debljanja
Sastojci:
POGLEDAJTE VIDEO: Superhrana
Pokretanje videa...
Začini:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175°C. Slanutak ravnomjerno rasporedite na limu za pečenje. Kad se pećnica zagrije, slanutak stavite peći dok se potpuno ne osuši što je otprilike 8 do 10 minuta. Izvadite slanutak iz pećnice, stavite u zdjelu te na njega uspite ulje i sol. Promiješajte.
Vratite začinjeni slanutak na lim i ponovo u pećnicu. Pecite dok slanutak ne porumeni, (ne osuši se i postane hrskav) za što treba otprilike 33 do 35 minuta. Nakon nekih 17 minuta izvucite lim sa slanutkom van i promiješajte ga kako ne bi zagorio s jedne strane, a s druge ostao gnjecav. Kad je slanutak pečen, lim izvadite iz pećnice, dodajte začine i sve dobro promiješajte. Rasporedite ponovo slanutak po cijelom limu i ostavite da se ohladi.
Sastojci:
Priprema:
Pomiješajte otopljenu čokoladu i kokosovo ulje. Umočite svaku krišku naranče u otopljenu čokoladu i prebacite na lim za pečenje obložen papirom. Ukrasite kokosovim brašnom. Stavite u hladnjak dok se čokolada ne stisne, otprilike na 20 minuta.
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C i obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i cvjetaču dok cvjetača ne bude potpuno obložena brašnom. U drugu zdjelu stavite krušne mrvice, a u trećoj zdjeli umutite jaja i dodajte 2 žlice vode. Pobrašnjenu cvjetaču umočite u razmućena jaja, a zatim krušne mrvice.
Prebacite na pripremljeni lim za pečenje i obilno začinite solju i paprom. Pecite dok ne postane zlatno i hrskavo, otprilike 20 do 25 minuta. U međuvremenu pripremite umak. U maloj zdjelici umutite pelat, sol i papar. Stavite u hladnjak da se potpuno ohladi. Vruću cvjetaču složite na veliki tanjur, a u sredini stavite zdjelicu s umakom i odmah poslužite.
Sastojci:
Priprema:
Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli promiješajte zobene pahuljice, čokoladne kapljice, kokos, Chiu, lan, cimet i sol dok se sve ne sjedini. Umiješajte maslac od kikirikija, med i vaniliju. Smjesa treba biti malo mrvičasta. Ako je presuha, postupno umiješajte malo mlijeka.
Napravite kuglice veličine Raffaello kuglica, a zatim stavite na pripremljeni lim za pečenje. Stavite u hladnjak dok se ne ohladi, oko 30 minuta.
Sastojci:
Priprema:
Procijedite slanutak i stavite ga u blender. Dodajte češnjak, limunov sok, tahini pastu, kim, sol, mljevenu crvenu papriku i papar. Izmiksajte dok humus ne postane gladak.
Tijekom blendanja, polako ulijevajte ulje dok humus ne postigne željenu konzistenciju. Žlicom dodajte humus u posudu i prelijte s malo ulja, pospite komadiće paprike i sitno nasjeckani peršin.
Sastojci:
Priprema:
Tostirajte tost. U međuvremenu u maloj zdjelici pomiješajte ricottu i med. Namažite ricottu na kruh i pospite bobicama. Prelijte s još meda i pospite solju.
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175°C. Narežite patlidžan na vrlo tanke krugove. Položite kriške patlidžana na papirnate ručnike u ravnomjernom sloju. Lagano posolite, a zatim pustite da odstoji 10 minuta.
Obrišite vidljivu vlagu s kriški papirnatim ručnikom i preokrenite. Ponovite postupak soljenja, odmora i sušenja još jednom. Premjestite kriške patlidžana u veliku posudu i prelijte uljem. Dodajte parmezan, začin i češnjak u prahu. Začinite crnim paprom i promiješajte dok kriške nisu ravnomjerno začinjene.
Rasporedite kriške patlidžana u ravnomjernom sloju (pazite da se niti jedan ne preklapa!) na veliki lim za pečenje s papirom za pečenje. Pecite dok patlidžani ne postanu zlatno i hrskavi, 16 do 18 minuta. Ostavite da se ohlade prije posluživanja.
Sastojci:
Priprema:
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Ulijte trećinu otopljene tamne čokolade i pomoću špatule čokoladu ravnomjerno rasporedite po plehu. Narežite pistacije ili ih malo istucite s batom za meso.
Ravnomjerno pospite polovicom pereca, grožđica, kokosa i pistacija. Prelijte preostalom rastopljenom tamnom čokoladom i rasporedite da se sastojci ravnomjerno pokriju. Ravnomjerno pospite preostalim perecima, grožđicama, kokosom i pistacijama. Ukrasite krupnom morskom solju (ali ne pretjerujte).
Ostavite da se čokolada ohladi i stisne, otprilike sat vremena, a zatim isprobajte prstom. Ako je tvrda razlomite ju na komade, a ako se još nije stvrdnula još malo pričekajte. Spremite komade čokolade u plastični spremnik koji se može zatvoriti dok ne budete spremni uživati u ovoj poslastici.
Sastojci:
Priprema:
Gulilicom za povrće narežite tikvice na tanke ravne trake. Stavite tikvice na tanjur obložen papirnatim ručnikom koji će pokupiti otpuštenu tekućinu iz tikvica dok pripremate ostatak sastojaka. U srednjoj zdjeli pomiješajte krem sir i sok od limete.
Na dasku za rezanje stavite 2 ploške tikvica jednu na drugu i gornju premažite sa sirom. Potom na kraju bližem vama složite malo pršuta, pa par kockica mrkve, pa kockica krastavaca i na kraju par kockica avokada.
Polako, ali čvrsto, zarolajte dio tikvica koji ste napunili dok ne dobijete mali valjak. Ponovite s preostalim kriškama tikvica i nadjevima. Prije posluživanja pospite sjemenkama sezama.
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175°C. Stavite dvije rešetke na dva velika lima za pečenje. Tanke kriške batata prelijte s malo ulja i dobro promiješajte. U zasebnoj velikoj zdjeli umutite začine i gustin. Dodajte batat i ponovo promiješajte kako bi bio ravnomjerno prekriven gustinom i začinima.
Stavite batat na rešetke, samo u jednom sloju. Pecite 25 do 35 minuta, dok batat ne izgleda hrskavo i suho na dodir. Dok se batat hladi, promiješajte sol i papar u kiselom vrhnju i poslužite s čipsom od batata.
Sastojci:
Priprema:
U velikoj zdjeli vilicom zgnječite avokado i limunov sok te začinite solju i paprom. Smjesu od pasiranog avokada rasporedite po tostu i na nju stavite cherry rajčice i mozzarellu. Pospite morskom soli i prelijte s par kapljica jabučnog octa.
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190°C. U međuvremenu dobro isperite tikvicu pod vodom kako biste bili sigurni da je čista, jer ne gulite koru. Dodatno, u kori su sadržani brojni nutrijenti, pa je svakako treba uključiti. Tikvicu narežite na što tanje kriške i imajte na umu da će biti ukusnija što su kriške tanje.
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte bademe, kikiriki, lješnjake, kvinoju, med, bjelanjak, crvenu papriku i đumbir te obilno začinite solju. Smjesu istresite na pripremljeni lim za pečenje i pecite dok ne prepržite, 12 do 15 minuta.
Sastojci:
Priprema:
Narežite banane na komade od 3 centimetra. Obložite mali lim za pečenje papirom za pečenje. Sastavite komade banane na lim za pečenje i prelijte ih rastopljenom čokoladom te pospite mrvicama graham krekera.
Na vrh upiknite čačkalice. Banane stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon što ih izvadite van, ponovo ih umočite u još malo čokolade i pospite ostatkom graham keksa.
Sastojci:
Priprema:
Prepolovite lubenicu na pola. Od jedne polovice izrežite kockice, drugu ostavite u komadu. Na štapiće za ražnjiće slažite voće redom koji vam se sviđa. Završene ražnjiće zabodite u polovicu lubenice.
Sastojci:
Priprema:
Obložite mali lim za pečenje papirom za pečenje. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte krem sir, maslac od kikirikija, kokosovo ulje i sol. Ručnom miješalicom miksajte smjesu dok se potpuno ne sjedini, oko 2 minute.
Stavite posudu u zamrzivač da se lagano stvrdne, 10 do 15 minuta. Kada se smjesa maslaca od kikirikija stvrdnula, rukama ili žlicom za sladoled napravite kuglice. Stavite u hladnjak da se stvrdnu - oko 5 minuta.
U međuvremenu u manju zdjelu natrgajte čokoladu na komadiće i dodajte joj 2 jušne žlice kokosovog ulja. Smjesu čokolade i kokosovog ulja stavite u mikrovalnu i u intervalima od 30 sekundi izvadite posudu i provjerite je li se smjesa sjedinila. Prelijte čokoladom kuglice i pospite kakaom. Stavite natrag u hladnjak na 5 minuta da se stegne. Za čuvanje, držati pokriveno u hladnjaku.
Sastojci:
Priprema:
Slanutak ostavite namakati 12 sati u vodi. Zatim ga kuhajte dok ne omekša (oko 45 minuta) te posolite po potrebi. Sezam kratko popecite u tavi na umjerenoj vatri bez masnoća.
Kuhani slanutak, zajedno s vodom u kojoj je kuhan, limunovim sokom, avokadom i češnjakom, usitnite u blenderu da dobijete glatku masu. Dodajte maslinovo ulje, peršin, papar, bosiljak i sezam te ponovite postupak. Namaz ostavite u hladnjaku i poslužite kao namaz.
Sastojci:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite veliki lim za pečenje papirom za pečenje. Stavite nasjeckanu brokulu u mikrovalnu na 1 minutu. Izvadite iz mikrovalne i pažljivo papirnatim ubrusom stišćite brokulu kako bi pokupili ostalu vlagu.
Prebacite brokulu u veliku posudu i dodajte jaje, mozzarellu, parmezan i češnjak. Začinite origanom, solju i paprom. Sve dobro promiješajte i stavite u lim za pečenje i poravnajte smjesu. Pecite dok ne porumeni i ne osuši se, oko 20 minuta. Posipajte s preostalom mozzarellom i pecite dok se sir ne otopi i kora ne postane hrskava, oko 5 minuta. Ukrasite peršinom i paprom. Poslužite s hladnim umakom od rajčice.
Sastojci:
Priprema:
Gulilicom povrća narežite krastavac na tanke ravne trake. Položite kriške na papirnate ručnike kako bi pokupili višak vlage. Na ploču za rezanje ili čistu radnu površinu položite dvije kriške krastavca jednu na drugu.
Na svaku krišku rasporedite tanki sloj humusa, a zatim pospite fetu, masline i cherry rajčice. Čvrsto zarolajte svaku krišku krastavca. Svaku rolicu posipajte s malo kopra.
Sastojci:
Priprema:
Zobene pahuljice sameljite i premjestite ih u veću posudu. Dodajte integralno brašno i sol. Prelijte vodom i maslinovim uljem i umijesite glatko tijesto. Razvaljajte tijesto na papiru za pečenje na debljinu od 4-5 mm, razrežite na četverokute i još malo posolite. Premjestite ih na lim za pečenje, pospite sezamom i pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Pažljivo ih pratite jer mogu brzo zagorjeti. Pričekajte da se ohlade prije posluživanja i poslužite uz fini humus ili avokado namaz.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+