Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Anthony Bourdain je 'pao' na fine tripice od paške janjetine

Anthony Bourdain je 'pao' na fine tripice od paške janjetine

'BOURDAIN DAY' U spomen chefu na njegov rođendan u restoranu Boškinac na Pagu pripremaju jela koja je tamo jeo prije sedam godina do je snimao emisiju 'No reservations'

Na rođendan preminulog chefa Anthonyja Bourdaina, njegovi prijatelji, također chefovi, Eric Ripert i José Andrés najavili su da će 25. lipnja slaviti kao Bourdain Day.

Povodom toga se u restoranu Boškinac na Pagu pripremaju jela koja je tamo jeo prije sedam godina.

- Kuhat će moj chef Matija i Mate Janković. Bit će to jela koja su oduševila Bourdaina kad je bio kod nas - priča nam vlasnik Boris Šuljić prisjećajući se 2011. godine kad je slavni chef snimao epizodu emisije ''No reservations'' u njihovu restoranu koju je pogledalo više od 450 milijuna ljudi.

- Bourdain je sa svojim timom složio plan boravka kod nas. Meni su za sve to javili vrlo kasno, tri dana prije. S jedne strane je sve bilo jako spontano, a s druge profesionalno i uigrano - priča Boris i dodaje da je slavni chef na njega ostavio dojam autentičnog i iskrenog punkera.

Namirnice koje ne treba držati u hladnjaku: Rajčica, maslac...
Namirnice koje ne treba držati u hladnjaku: Rajčica, maslac...

Bourdain je na Pagu probao salatu od divljih šparoga i jaja, fritaju od suhe hobotnice i fažol salatu s rikolom, pečenu hobotnicu s povrćem ali najviše su ga se dojmile, priča Šuljić, janjeće tripice od mlade paške janjetine.

- Zbog tog jela je pao na koljena, a na vrh je stavio naribanog paškog sira - prisjeća se Boris.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva
ANKETA Koliko se danas treba staviti u kuvertu za mladence?
STIGLA SEZONA SVADBI

ANKETA Koliko se danas treba staviti u kuvertu za mladence?

Stolice su sve skuplje, a plaće mnogima nisu rasle. Običaj je da se 'pokrije' stolica i ostavi nešto za mladence. Ipak, mnogi smatraju da je došlo vrijeme kada je odlazak na svadbu postao luksuz
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima