
Nije nam servirano ništa ni blizu večere. Jedan od slijedova bio je komadić jestivog papira, a za piće smo dobili shotove alkoholnog octa. Sve je imalo okus po ribi te je sve bilo hladno, napisala je
Viral
Komentari 33Nije nam servirano ništa ni blizu večere. Jedan od slijedova bio je komadić jestivog papira, a za piće smo dobili shotove alkoholnog octa. Sve je imalo okus po ribi te je sve bilo hladno, napisala je
Geraldine DeRuiter na svojem je blogu The Everyhereist opisala svoje iskustvo u restoranu s Michelinovom zvjezdicom u Italiji koje će, kako kaže, zauvijek pamtiti, ali po onom najgorem.
- To je vrsta jela u kojem su svi pokušavali nešto napraviti, samo što nije sasvim jasno što - napisala je.
"Another course — a citrus foam — was served in a plaster cast of the chef's mouth. Absent utensils, we were told to lick it out of the chef's mouth."
— Helen Rosner (@hels) December 8, 2021
jesus christ @everywhereist this is so upsetting https://t.co/6kuVLSE22B pic.twitter.com/3F46jS0uIo
Detaljno je opisala većinu jela koja je jela u društvu sedmero prijatelja, rekavši da su umjesto u restoran došli u "vrlo vrlo skupo kazalište", gdje su se osjećali kao likovi iz romana Charlesa Dickensa.
- Ovo nije bila večera, već kazalište, jako skupo kazalište. Nije nam servirano ništa ni blizu večere. Jedan od sljedova bio je komadić jestivog papira, a za piće smo dobili shotove alkoholnog octa. Sve je imalo okus po ribi te je sve bilo hladno - napisala je na svom blogu.
U restoranu nije bilo jelovnika. Gosti su dobili prazan list papira s QR kodom koji nakon što se skenira gosta odvede na stranicu s videozapisom glavnog šefa koji govori o svemu, samo ne o jelovniku. Gosti su tako prepušteni na milost i nemilost konobara da im objasne što se događa. No to su izbjegavali.
U degustacijskom meniju od 27 sljedova i "večere" koja je trajala četiri i pol sata našla se i pjenica iz kuharovih usta. To je zapravo citrusna pjena poslužena u gipsanoj posudici u obliku kuharevih usta. Pribor im nisu dali jer su trebali lizati pjenu.
- Sigurna sam da su dobili ideju iz nekog istočnoeuropskog horor filma - napisala je DeRuiter.
Počeli su se osjećati kao sudionici Stanfordskog zatvorskog eksperimenta. Njezina prijateljica poželjela je izaći na zrak kako bi zapalila cigaretu, a konobar ju je zaustavio i naredio joj da sjedne. Naljutio se i kada je primijetio da blogerica jede naranču koja je služila kao ukras na jednom od jela. Uzeo joj je tanjur i odnio ga u kuhinju.
Blogerica je nakon detaljnog opisa jela svojim čitateljima preporučila da ne jedu u ovom restoranu. Sve su platili između 130 i 200 eura po osobi.
- Bilo je to jedno od mojih najgorih i najskupljih kulinarskih iskustava - rekla je.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+