
Pripremite uskršnji doručak s posebnim sendvičima od šunke i hrena. Probajte dva umaka s vrhnjem i jabukom te uživajte u novim okusima za blagdanski stol
Lifestyle
Komentari 0Pripremite uskršnji doručak s posebnim sendvičima od šunke i hrena. Probajte dva umaka s vrhnjem i jabukom te uživajte u novim okusima za blagdanski stol
Šunka je glavni sastojak tradicionalnog uskršnjeg doručka. Obično ju kombiniramo s jajima, a ako želite nešto drugačiji doručak od uobičajenog, pripremite sendviče. Da biste ga učinili posebnim,pripremite dvije verzije umaka od hrena, koji možete dodati ovisno o želji.
POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako izabrati najbolju šunkicu
Pokretanje videa...
Sastojci za sendviče:
Sastojci za hren s vrhnjem:
Sastojci za umak od hrena s jabukom:
Priprema šunke: Šunku težine oko jedan kilogram treba kuhati u vodi oko sat vremena. Po potrebi, dodajte u vodu malo soli,papra u zrnu malo luka i malo češnjaka, da bi šunka bila aromatičnija. Dobro ju je kuhati dan ranije, pa ohladiti i ostaviti u vodi u kojoj se kuhala do rezanja ujutro.
Želite li još ukusniju šunku, trećinu vode u kojoj se kuha možete zamijeniti bijelim vinom, pa dodati grančicu ružmarina.
Priprema umaka od hrena s vrhnjem: Sitno naribani hren pomiješajte s vrhnjem i šećerom. Posolite i popaprite po vlastitom ukusu te na kraju umiješajte limunov sok ili ocat.
Priprema umaka od hrena s jabukom: Hren ogulite i naribajte pa ga prelijte vrelom juhom. Kada se ohladi, dodajte naribanu jabuku, sol i ocat pa promiješajte i probajte. Dosolite ako treba.
Priprema sendviča: Narežite šunku, skuhajte tvrdo kuhana jaja te ih narežite. Razrežite kruh i namažite maslacem, pecite na tavi (može i gril tava) da malo zapečete kruh i dobije notu hrskavosti. Slažite nadjev tako da na obje strane kruha namažete umak od hrena prema željama pa šunku i jaja, te narezan mladi luk. Uz sendvič možete poslužiti još cherry rajčice, rotkvice ili kisele krastavce.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+