Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Evo kako jednostavno napraviti eko tablete za perilicu posuđa

Evo kako jednostavno napraviti eko tablete za perilicu posuđa

Da biste napravili prirodne tablete za perilicu posuđa prvo pomiješajte suhe sastojke, a onda polako dodajte sok od limuna. Ne odjednom jer će se sve zapjeniti. Smjesa ne smije biti vodenasta

Prirodne tablete za pranje posuđa korisnica TikToka @mamazapet radi već godinu dana, a izrađuje ih od jeftinih i lako dostupnih sastojaka. Tvrdi da sa njima štedi, a najveća prednost je to što je rekla 'zbogom' teškim kemikalijama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

perilica posuđa 01:18

Recept za 18 prirodnih tableta za suđe: 

  • 100 g sode bikarbone
  • 100 g limunske kiseline
  • 100 g soli
  • sok jednog limuna
  • kalupi za led

Prvo pomiješajte suhe sastojke, a onda polako dodajte sok od limuna. Ne odjednom jer će se sve zapjeniti. Smjesa ne smije biti vodenasta. Odmah stavite u kalup i sve dobro pritisnite prstima da se kasnije ne bi raspale. 

Izbjegavajte novi TikTok trend s češnjakom - nije lijek za akne!
Izbjegavajte novi TikTok trend s češnjakom - nije lijek za akne!

- Neka tablete u zamrzivaču stoje 24 sata, a kasnije ih držite u hladnjaku. Jednu tabletu koristite za jedno pranje - objasnila je .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6
Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože
OPREZ U PRIRODI

Vrhunac je sezone krpelja: Evo koji su simptomi zaraze i kako ih pravilno ukloniti s kože

Krpelji su najaktivniji tijekom svibnja i lipnja pa treba voditi računa o zaštiti, pogotovo ako planirate odlazak u prirodu. Nosite duge rukave i nogavice, a gole dijelove tijela zaštitite repelentima
Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost
ODLIČAN SASTOJAK

Ovo je namirnica koja najbolje čisti jetru i ublažava nadutost

Ne treba je brkati s poznatim kuhinjskim kimom koji često posipamo po pecivima – ova biljka dolazi iz sasvim druge botaničke obitelji i ima drugačija svojstva